ΤΟΠΙΚΑ

Συνεργασία Περιφέρειας –Δήμου Βόλου για τα μεγάλα έργα του Βόλου

συνεργασία-περιφέρειας-δήμου-βόλου-373146

Σύσκεψη εργασίας Αγοραστού – Μπέου στα γραφεία της Περιφέρειας στη Λάρισα

Σύσκεψη εργασίας με αποκλειστικό θέμα την παρακολούθηση της πορείας και τον συντονισμό των έργων της Περιφέρειας Θεσσαλίας στο πολεοδομικό συγκρότημα του Δήμου Βόλου πραγματοποίησαν σήμερα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός και ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, στο γραφεία της Περιφέρειας στη Λάρισα.

Στη σύσκεψη ο Δήμαρχος Βόλου συνοδεύονταν από τον αντιδήμαρχο Τεχν. Υπηρεσιών, Θάνο Θεοδώρου, τον σύμβουλο επί τεχνικών θεμάτων, Αλεξ. Παπαδόπουλο και τον γεν. γραμματέα του Δήμου, Στυλ. Διαμαντίδη και υπηρεσιακούς παράγοντες και συμμετείχαν και τα στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής του ΕΣΠΑ.

Η πορεία των προγραμμάτων που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας, το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων αλλά και η έγκαιρη προετοιμασία και ο σχεδιασμός για νέα, σημαντικά έργα στο πλαίσιο της νέας περιόδου, απασχόλησαν τις δύο πλευρές, προκειμένου να υπάρχει καλύτερος συντονισμός αλλά και επιτάχυνση διαδικασιών προς όφελος της πόλης και των κατοίκων του Βόλου.

Ιδιαίτερα συζητήθηκαν οι εναλλακτικές προτάσεις χρηματοδότησης για την δημιουργία του Μουσείου της Αργούς, η επίσπευση των εργασιών για την ανακατασκευή του Δημοτικού Θεάτρου Βόλου και η προοπτική συνεργασίας Δήμου και Περιφέρειας με ιδιώτη – επενδυτή (ΣΔΙΤ) για την πιθανή συμμετοχή στην πρόσκληση ενδιαφέροντος για την αξιοποίηση του λιμανιού του Βόλου.

Στο θέμα του λιμανιού, μάλιστα, -όπως επισημαίνεται από τον Δήμο Βόλου – καταγράφηκε σύγκλιση απόψεων και έτσι συμφωνήθηκε σύντομα να πραγματοποιηθεί και νέα σύσκεψη, αποκλειστικά γι αυτό το θέμα.

«Με συνεργασία και συνέργεια με το Δήμο Βόλου και το δήμαρχο Αχιλλέα Μπέο, αλλά και με στρατηγικό σχεδιασμό υλοποιούμε και σχεδιάζουμε έργα που αλλάζουν την εικόνα του Βόλου, συγχρονίζουν την πόλη με την εποχή της, αναδεικνύουν τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα, βελτιώνουν και διευκολύνουν την καθημερινότητα του πολίτη» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου