ΤΟΠΙΚΑ

Ανανέωση του στόλου οχημάτων και μηχανημάτων στο Δήμο Ν. Πηλίου

ανανέωση-του-στόλου-οχημάτων-και-μηχα-373251

Οχήματα και μηχανήματα έργου προϋπολογισμού 835.000 ευρώ για την ανανέωση του στόλου του και την καλύτερη εξυπηρέτηση των αναγκών της καθημερινότητας των δημοτών ζητά ο Δήμος Νοτίου Πηλίου. Με αίτημα που απευθύνεται στο Υπουργείο Εσωτερικών ζητείται χρηματοδότηση για 10 οχήματα, που κρίνονται απολύτως αναγκαία για τον Δήμο.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Μιχ. Μιτζικό, το ανάγλυφο του Δήμου παρουσιάζει αντικειμενικές δυσκολίες. Περιλαμβάνει παραλίες στην περίμετρό του τόσο από την πλευρά του Παγασητικού Κόλπου, όσο και από την πλευρά του Αιγαίου Πελάγους με διαφορετικά χαρακτηριστικά, αλλά και ορεινές και ημιορεινές περιοχές με έντονες κλίσεις εξαιτίας του μικρού πλάτους της χερσονήσου. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της περιοχής είναι η κατακόρυφη αύξηση του πληθυσμού κατά η θερινή περίοδο λόγω των πολυάριθμων επισκεπτών, γεγονός που επηρεάζει πολλούς τομείς της λειτουργίας του Δήμου και κυρίως την αποκομιδή των απορριμμάτων.

«Τα υπηρεσιακά οχήματα γενικής χρήσης, τα απορριμματοφόρα και τα μηχανήματα έργου είναι στο σύνολό τους παλιά, αρκετά βρίσκονται σε διαδικασία απόσυρσης και υπάρχουν και οχήματα που λόγω των μεγάλων βλαβών που παρουσιάζουν κρίνεται ασύμφορη η επισκευή τους. Η εξυπηρέτηση των πολλών αναγκών του Δήμου σε θέματα αποκομιδής απορριμμάτων, καθαριότητας, ύδρευσης και συντήρησης αγροτικής οδοποιίας καλύπτεται από λίγα οχήματα και μηχανήματα έργου, επιβαρύνοντας τη λειτουργία του λόγω της συνεχούς χρήσης», αναφέρει στο έγγραφό του ο κ. Μιτζικός.

Ο ίδιος επισημαίνει ότι μέσω του προγράμματος «Φιλόδημος ΙΙ» δόθηκε η δυνατότητα κάλυψης αναγκών, ωστόσο σε περιορισμένο βαθμό. Για τον Δήμο εγκρίθηκε η προμήθεια μόλις ενός καινούργιου ανατρεπόμενου διαξονικού φορτηγού μικρού βάρους 19 τόνων 4Χ4 με αλατοδιανομέα και λεπίδα αποχιονισμού. Ωστόσο, οι ανάγκες βάσει των αναφορών των υπηρεσιών είναι μεγαλύτερες και ζητά την αγορά τριών απορριμματοφόρων των 19 τόνων, δύο απορριμματοφόρων των 5,5 τόνων, τριών φορτηγών 4Χ4 των 2,5 τόνων, ενός μηχανήματος τύπου bobcat και ενός εκσκαφέα ερπυστριοφόρου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου