ΤΟΠΙΚΑ

Σύλληψη Λαρισαίου με 600 γραμμάρια κάνναβης

σύλληψη-λαρισαίου-με-600-γραμμάρια-κάννα-427315

 

Στα πράσα πιάστηκε χθες το μεσημέρι 27χρονος Λαρισαίος, ο οποίος είχε στην κατοχή του 597 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και προσπάθησε να επιβιβαστεί στο πλοίο της γραμμής με κατεύθυνση τις Β. Σποράδες. Ο εκπαιδευμένος σκύλος αντιλήφθηκε πως κάτι ύποπτο συνέβαινε και «ειδοποίησε» τους άνδρες της Δίωξης του Λιμενικού οι οποίοι προχώρησαν στη σύλληψη του δράστη.

Ο νεαρός βρισκόταν στη σειρά για την επιβίβασή του στο πλοίο που εκτελεί δρομολόγια προς τις Β. Σποράδες. Το προσωπικό του Τμήματος Ασφαλείας του γραφείου Δίωξης Ναρκωτικών της Λιμενικής Αρχής Βόλου βρίσκονταν στο σημείο όπως κάθε φορά προκειμένου να έχει τον έλεγχο της κατάστασης, αλλά και να διασφαλίσει πως δεν θα υπάρξουν περιστατικά διακίνησης ναρκωτικών.

Ο 27χρονος Λαρισαίος όμως δεν περίμενε πως το σακ βουαγιάζ του θα γινόταν «κόκκινο» πανί για τον εκπαιδευμένο σκύλο της Δίωξης Νακρωτικών. Οι τρεις πλαστικές σακούλες με τα 597 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης ήταν εύκολος στόχος για τον σκύλο, ο οποίος αντιλήφθηκε αμέσως τι γίνεται. Έδωσε σήμα στους άνδρες της Δίωξης, οι οποίοι επιλήφθηκαν του θέματος.

Ο νεαρός οδηγήθηκε στα γραφεία του Λιμεναρχείου, όπου οι λιμενικοί βρήκαν πως στην αποσκευή του υπήρχαν τρεις πλαστικές συσκευασίες οι οποίες περιείχαν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού μικτού βάρους 597 γραμμαρίων, μια ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και το χρηματικό ποσό των 120 ευρώ.

Στη συνέχεια, με τη συνδρομή προσωπικού του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας και παρουσία Δικαστικού Επιμελητή, πραγματοποιήθηκε έρευνα στο σπίτι του 27χρονου όπου και βρέθηκε ακόμη μία πλαστική συσκευασία που περιείχε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης μικτού βάρους 53 γραμμαρίων.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου ενώ οι ναρκωτικές ουσίες, η ηλεκτρονική ζυγαριά και το χρηματικό ποσό κατασχέθηκαν.

 

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου