ΤΟΠΙΚΑ

Ανω-κάτω έγιναν στο ΠΑΣΟΚ λόγω Ολυμπιακού

ανω-κάτω-έγιναν-στο-πασοκ-λόγω-ολυμπια-851206

Ο πρώην νομάρχης Μαγνησίας και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια Θεσσαλίας Απόστολος Παπατόλιας επέρριψε ευθύνες στην Αντιπρόεδρο της Βουλής Ροδούλα Ζήση, ότι τον «απέκλεισε από τη σύσκεψη». «Εάν κάποιοι κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια λυπάμαι» ανταπάντησε χθες η Ροδούλα Ζήση σε μία σκληρή δήλωση, ενώ ο Γραμματέας της Ν.Ε του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Φώτης δημοσιοποίησε τηλεφωνική του επικοινωνία με τον πρώην Νομάρχη στην οποία του μετέφερε την δυσαρέσκεια του κόμματος για την στάση του.

Όλα ξεκίνησαν με αφορμή τη συνάντηση με τον Υπουργό Παύλο Γερουλάνο. Ενώ στην αρχή ο κ. Γερουλάνος ήταν πολύ επιφυλακτικός ως προς την σκοπιμότητα της σύσκεψης τελικά πείστηκε και ζήτησε από την Αντιπρόεδρο της Βουλής Ροδούλα Ζήση να ενημερώσει τους συναδέλφους της για τη συνάντηση, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο εκ των προτέρων ότι αυτή (η σύσκεψη) θα γίνει σε καθαρά θεσμικό επίπεδο και προκειμένου οι αιρετοί να εκφράσουν τις απόψεις τους εφόσον το έκριναν σκόπιμο στην πολιτική ηγεσία του Αθλητισμού. Έτσι η σύσκεψη όπως ορίστηκε εξαρχής πραγματοποιήθηκε παρουσία των βουλευτών του Νομού, του αιρετού περιφερειάρχη Θεσσαλίας και του δημάρχου Βόλου.

Το «κλίμα» ωστόσο είχε ήδη στραβώσει αφού την ώρα της συνεδρίασης ήδη στο Βόλο είχε διαδοθεί παντού ότι ο κ. Παπατόλιας εάν και θα μπορούσε να παραβρίσκεται «αποκλείστηκε». Ο ίδιος μάλιστα εξέφρασε τη δυσφορία του υπογραμμίζοντας σε επικοινωνία που είχε με τον κ. Γερουλάνο, ο Υπουργός δεν εξέφρασε αντιρρήσεις να είναι παρών όταν όμως επικοινώνησε με την κ. Ζήση η ίδια εξέφρασε επιφυλάξεις διότι όπως φέρεται να τόνισε « κάτι τέτοιο θα δημιουργούσε παρεξηγήσεις σε όλους τους άλλους εκπροσώπους των παρατάξεων είτε του Περιφερειακού Συμβουλίου είτε του δημοτικού συμβουλίου, των κομμάτων αλλά και της ίδιας της ΠΑΕ που δεν κλήθηκαν στη συνάντηση αφού εξαρχής ο Υπουργός ζήτησε να περιοριστεί σε καθαρά θεσμική εκπροσώπηση».

Βέλη εκατέρωθεν

και αιχμές

 

Το σκηνικό βάρυνε ακόμη περισσότερο η δημοσιοποίηση της «κόντρας» με αποτέλεσμα να παρέμβει ο Γραμματέας της Ν.Ε ΠΑΣΟΚ Γιώργος Φώτης ο οποίος όπως τόνισε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ εξέφρασε και τηλεφωνικά τη δυσαρέσκειά του προς τον πρώην Νομάρχη, μεταφέροντάς του την ενόχληση του κόμματος για το θέμα που δημιουργήθηκε.

Χθες ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Γ. Φώτης δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ « Εξέφρασα την δυσφορία μου στον κ. Παπατόλια διότι δημιούργησε ένα θέμα από του πουθενά. Το πάνελ ήταν δεδομένο εξαρχής και το ήξεραν όλοι ότι θα είναι σε θεσμικό επίπεδο. Ο κ. Παπατόλιας πρέπει να σέβεται τους θεσμούς. Περιφερειάρχης είναι ο κ. Αγοραστός και δήμαρχος στην πόλη ο κ. Σκοτινιώτης. Εάν είχε αποφασιστεί να συμμετέχουν όλοι , φυσικά και θα έπρεπε να παρίσταται και τότε θα είχε αξία η όποια αντίδραση του εάν αποκλείονταν. Από τη στιγμή που όμως έγινε σε θεσμικό επίπεδο δεν υπήρχε λόγος να δημιουργηθεί θέμα. Άλλωστε δεν μονοπωλεί κανείς την αγάπη του για τον Ολυμπιακό.»

Για το ίδιο θέμα η Αντιπρόεδρος της Βουλής Ροδούλα Ζήση δημοσίως εξέφρασε τη δυσφορία της για τη στάση του κ. Παπατόλια, τονίζοντας μεταξύ άλλων .

«Οι λέξεις αποκλεισμός και μεθόδευση δεν είναι ούτε στο λεξιλόγιό μου ούτε στην πρακτική μου. Αν κάποιοι κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια, εγώ εκφράζω την λύπη μου για την στάση τους και την ανασφάλεια και τον εγωκεντρισμό που την χαρακτηρίζουν. Τα σενάρια και το κυνήγι μαγισσών ανήκουν στο θέατρο και στα παραμύθια. Αλλά κι αυτά είναι καλά όταν πρόκειται για τον Ντάριο Φο ή τον Άντερσεν…!!! Όσο για την περιφερειακή συνείδηση στο θέμα του Ολυμπιακού, νόμιζα ότι εκφράζεται από τις αιρετές θεσμικές αρχές και βεβαίως από την εκλεγμένη περιφερειακή αρχή… Τώρα κατάλαβα ότι ολόκληρη η Θεσσαλία εκφράζεται μόνο από τον σολιπσισμό ενός ανδρός…».

Δηκτική απάντηση

Παπατόλια

Αργά το βράδυ σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε το ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ με τον πρώην Νομάρχη όπου του ζητήθηκε να σχολιάσει τα διαδραματιζόμενα μετά το κλίμα αντιπαράθεσης που δημιουργήθηκε τόνισε δεικτικά «Εδώ που έχουμε φτάσει τα πράγματα ευχής έργο και ανυπόκριτη επιθυμία όλων μας είναι να πιάσουνε τόπο οι προσπάθειες της Αντιπροέδρου της Βουλής και των υπολοίπων θεσμικών φορέων που έχουν αναλάβει εργολαβικά την προάσπιση των συμφερόντων της ομάδας και του τόπου μας…».

 

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου