ΤΟΠΙΚΑ

Συνταγματάρχες στον Αγιασμό του 1ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας

συνταγματάρχες-στον-αγιασμό-του-1ου-επ-376289

Από φέτος στον τομέα μηχανολογίας εντάσσεται η ειδικότητα τεχνικού μηχανοσυνθέτη αεροσκαφών, που είχε ζητήσει το 307 ΠΕΒ για να καλύψει ανάγκες σε εξειδικευμένο προσωπικό

Παρουσία του διοικητή του 307 ΠΕΒ στο Στεφανοβίκειο συνταγματάρχη Ι. Καπελαρίδη και του διοικητή ΣΕΤΑΥ συνταγματάρχη Γ. Πρασσά τελέστηκε ο Αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά στο 1ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας. Η παρουσία των δύο συνταγματαρχών δεν ήταν τυχαία. Από φέτος ξεκινά η λειτουργία της ειδικότητας τεχνικού μηχανοσυνθέτη αεροσκαφών, που εντάσσεται στον τομέα μηχανολογίας, μετά από αίτημα του ίδιου του 307 ΠΕΒ προς το σχολείο για να καλυφθούν οι ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων για εξειδικευμένο προσωπικό.

Στη συνάντηση που έγινε μετά τον Αγιασμό μεταξύ των δύο συνταγματαρχών και της διεύθυνσης του 1ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας αποφασίστηκε η υπογραφή εντός των επόμενων ημερών μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του σχολείου και του 307 ΠΕΒ για να εξυπηρετηθούν οι εκπαιδευτικές διδακτικές επισκέψεις των μαθητών στη Μονάδα του Στεφανοβικείου. Επίσης το σχολείο ανέλαβε να απευθύνει αίτημα προς το ΓΕΣ για την παροχή του απαραίτητου εξοπλισμού στο εργαστήριο της ειδικότητας που έχει ήδη ξεκινήσει να κατασκευάζεται και θα λειτουργήσει στο πλαίσιο του 2ου Εργαστηριακού Κέντρου Βόλου που συστεγάζεται στο συγκρότημα του Φυτόκου.

Με τους κ.κ. Καπελαρίδη και Πρασσά, ο διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας Δημήτρης Κόκκινος συζήτησε και την προοπτική συνεργασίας με το 307 ΠΕΒ στο πλαίσιο του θεσμού της Μαθητείας. Οπως είναι γνωστό, με την αποφοίτησή τους οι μαθητές του ΕΠΑΛ έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν έναν επιπλέον χρόνο μαθημάτων που περιλαμβάνουν μαθήματα μία φορά την εβδομάδα και πρακτική άσκηση με αμοιβή τις υπόλοιπες τέσσερις και να αποκτήσουν πτυχίο επιπέδου πέντε.

Αυτή την πρακτική διερευνάται η δυνατότητα να μπορέσουν να κάνουν οι απόφοιτοι της ειδικότητας τεχνικού μηχανοσυνθέτη αεροσκαφών στο 307 ΠΕΒ και ταυτόχρονα να διασφαλιστεί για δύο ακόμη χρόνια η απασχόλησή τους σε πολιτικά αεροδρόμια, προκειμένου να συμπληρώσουν πενταετία και να μπορούν να εργαστούν στην ειδικότητά τους στη μονάδα του Στεφανοβικείου έχοντας δικαίωμα υπογραφής.

Σύμφωνα με τον κ. Κόκκινο, η ειδικότητα, παρ’ ότι νέα, συγκέντρωσε από την πρώτη στιγμή υψηλό ενδιαφέρον υποψηφίων ακριβώς λόγω των δυνατοτήτων που προσφέρει για άμεση επαγγελματική αποκατάσταση. Είκοσι μαθητές έχουν ενταχθεί στο τμήμα, στην πλειονότητά τους του τομέα μηχανολογίας που πήραν την ειδικότητα ή και απόφοιτοι του μηχανολογικού τομέα άλλων ειδικοτήτων που επέστρεψαν στα θρανία για ενταχθούν στο συγκεκριμένο τμήμα.

Γενικώς, η νέα σχολική χρονιά βρήκε το σχολείο ενισχυμένο σε μαθητικό δυναμικό. Από τους 350 μαθητές που είχε πέρυσι φέτος στο ενεργητικό του έχει 450 μαθητές. Οι επιπλέον μαθητές δεν αφορούν μόνο στην α’ τάξη. Πολλοί ήρθαν από ΓΕΛ και εντάχθηκαν απευθείας στη β’ τάξη αλλά και απόφοιτοι των ΕΠΑΛ άλλων ειδικοτήτων που επέστρεψαν στη γ’ τάξη για να κάνουν διαφορετική ειδικότητα.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου