ΤΟΠΙΚΑ

Διαμαρτυρίες για την κλειστή Ηρώων Πολυτεχνείου: Ούτε δρόμος, ούτε πεζόδρομος

διαμαρτυρίες-για-την-κλειστή-ηρώων-πο-377112

Επαγγελματίες και κάτοικοι ζητούν πεζοδρόμηση του κλειστού τμήματος για την αναβάθμιση της περιοχής

Δεν είναι ούτε δρόμος, ούτε πεζόδρομος… Το κλειστό τμήμα της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου από το ύψος της πλαζ έως και την περιοχή της Μαγιόρκα ερημώνει και μαζί του μαραζώνουν επιχειρήσεις εστίασης, αλλά και ενοικιαζομένων δωματίων.

Ο δρόμος, με διπλή κυκλοφορία έως και μία δεκαπενταετία πριν, έχει κλείσει προκειμένου να λειτουργήσει ως πεζόδρομος. Ομως από τότε που ο δρόμος έκλεισε το τμήμα της παραλιακής οδού δεν πεζοδρομήθηκε ποτέ. Πλαστικά οδοφράγματα και πινακίδες που δείχνουν υποχρεωτική κατεύθυνση από άλλες οδούς σταματούν την παραλιακή ροή της κίνησης προς Αλυκές. Κατά τ’ άλλα το οδόστρωμα παραμένει.

Κάτοικοι και επαγγελματίες της περιοχής ζητούν πεζοδρόμηση του συγκεκριμένου τμήματος του δρόμου, προκειμένου να λειτουργήσει ως πραγματικός πεζόδρομος. «Δεν υπάρχει καμία μέριμνα για την περιοχή που μαραζώνει», διαμαρτύρονται επαγγελματίες που κάθε χρόνο μετρούν απώλειες σε τζίρους στις επιχειρήσεις τους είτε πρόκειται για επιχειρήσεις εστίασης είτε ενοικιαζομένων δωματίων.

«Εχουμε βουλιάξει. Κάθε χρόνο βλέπουμε όλο και μεγαλύτερη μείωση στα έσοδά μας. Από τον δρόμο δεν υπάρχει καμία κίνηση. Ούτε καν πεζοί δεν περπατούν. Και πρόκειται για ένα από τα ομορφότερα σημεία των Αλυκών που θα μπορούσε να αναπλαστεί και να αναβαθμιστεί προς όφελος όλων. Ολο το καλοκαίρι βλέπαμε επιχειρήσεις στη Λεμάν να βουλιάζουν από κόσμο και εμείς δεν είχαμε ούτε λίγους πελάτες», αναφέρει επιχειρηματίας της περιοχής που ζητά πεζοδρόμηση της Ηρώων Πολυτεχνείου στο κλειστό της τμήμα στα πρότυπα της Λεμάν.

«Από τη στιγμή που θα γίνει πεζοδρόμηση και δημιουργηθεί και χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων όπως στη Λεμάν ολόκληρη η περιοχή θα αναβαθμιστεί και ο πεζόδρομος της Λεμάν θα δίνει φυσική συνέχεια στην Ηρώων Πολυτεχνείου», προσθέτει.

Το παραπάνω σε συνδυασμό με παρεμβάσεις που έχουν ζητήσει να γίνουν και από τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου, όπως ένα γεφυράκι που να ενώνει τα βράχια που έχουν τοποθετηθεί κάθετα προς την ακτή, αναμένεται να ομορφύνει την περιοχή και να προσελκύσει επισκέπτες και στο συγκεκριμένο τμήμα των Αλυκών.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου