ΤΟΠΙΚΑ

Γιορτινό το λεωφορείο στο προαύλιο, ζητείται… οδηγός

γιορτινό-το-λεωφορείο-στο-προαύλιο-ζη-377997

Δέσποζε ολοκαίνουργιο με πολύχρωμα μπαλόνια στη σχολική αυλή

Οι ελλείψεις προσωπικού, που ουσιαστικά θα κρατήσουν τις πρώτες ημέρες της νέας σχολικής χρονιάς τα παιδιά στο σπίτι, σκίασαν τη χαρά της απόκτησης του λεωφορείου για τις μετακινήσεις των μαθητών του ΕΕΕΕΚ Βόλου. Το λεωφορείο γυαλισμένο, στολισμένο με μπαλόνια δέσποζε στο σχολικό προαύλιο για τον Αγιασμό, με την κ. Καρανικόλα να δηλώνει ότι ένα όνειρο έγινε πραγματικότητα. «Δικαιούται να χαίρεται όλη η πόλη. Η απόκτηση του λεωφορείου είναι αποτέλεσμα συλλογικής δουλειάς, καλής διάθεσης και αλληλεγγύης των συμπολιτών μας και του Ο.Λ.Β., που ήταν ο μεγάλος χορηγός», είπε.

Η εκκρεμότητα που υπάρχει είναι να σταλούν τα συνοδευτικά έγγραφα, προκειμένου να κινηθεί η διαδικασία για την έκδοση άδειας κυκλοφορίας και πινακίδων. Υπάρχει όμως ένα ακόμη εμπόδιο, οι προσλήψεις οδηγών και συνοδηγών από το Υπουργείο Παιδείας προγραμματίζονται κάθε Μάρτιο. «Εμείς δεν ήμασταν έτοιμοι για να ζητήσουμε οδηγό. Θα ζητήσουμε την παρέμβαση όλων των βουλευτών μας για την κατ’ εξαίρεση πρόσληψη οδηγού. Θα είναι κρίμα να έχουμε το λεωφορείο μας και να κάθεται στο προαύλιο», σημείωσε η κ. Καρανικόλα.

Από την πλευρά του ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Σωκρ. Σαβελίδης μίλησε για ένα όνειρο, που έγινε πραγματικότητα. «Το λεωφορείο θα εξυπηρετεί τους υπέροχους μαθητές μας και αποδεικνύει ότι αν ο πολίτης θέλει μπορεί να πετύχει τον στόχο του, έστω κι αν δεν υπάρχει καμία βοήθεια από όσους όφειλαν να βοηθήσουν. Θέλω να συγχαρώ τον σύλλογο γονέων, τη διευθύντρια και το προσωπικό του ΕΕΕΕΚ, που κατόρθωσαν αυτό που κάποιοι θεωρούσαν ακατόρθωτο», είπε.

Αναφερόμενος στα κενά στο σχολείο, μίλησε για μία δύσκολη χρονιά που ξεκινά δεδομένης της αλλαγής της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας. «Βρισκόμαστε σε μία μεταβατική περίοδο, αλλά θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για να υπάρχει η καλύτερη δυνατή σχολική χρονιά», ανέφερε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου