ΤΟΠΙΚΑ

Συνάντηση αποφοίτων Παιδουπόλεων στην Αγριά

συνάντηση-αποφοίτων-παιδουπόλεων-στ-378065

Εκδήλωση αφιερωμένη στη μνήμη των κεκοιμημένων Αποφοίτων Παιδοπόλεων και των γονέων τους, των κατά καιρούς εργαζομένους στα Ιδρύματα, και των Ευεργετών, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019 στην Αγριά.

Την συνάντηση αυτή της χαρμολύπης, έχει καθιερώσει από ετών το Διοικητικό Συμβούλιο, προκειμένου οι απόφοιτοι να μην ξεχνούν τους παλιούς τους φίλους, τους γονείς τους, τους ανθρώπους που εργάστηκαν στις Παιδοπόλεις και σε όσους κατά καιρούς προσέφεραν με ανιδιοτέλεια συναίσθημα, χρόνο και χρήμα.

Το πρωί, μετά τη Θεία Λειτουργία, θα τελεσθεί μνημόσυνο στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου για την ανάπαυση των ψυχών τους και στη συνέχεια, όλοι μαζί, θα θυμηθούν στιγμές από την κοινή ζωή τους στις Παιδοπόλεις, τις καλές και τις άσχημες στιγμές, αλλά και συγκεκριμένα στιγμιότυπα.

Τα πιο δυνατά συναισθήματα για όλους τους είναι η επιστροφή στο παρελθόν. Η ανάμνηση των προσώπων που έζησαν μαζί τους, συνεργαστήκαν ή οι φιλίες που τότε δημιουργήθηκαν.

Θα θυμηθούν όλους αυτούς τους συμμαθητές τους, που πριν από πολλά χρόνια τους συνόδευαν στις όμορφες στιγμές, στους νεανικούς τους ανταγωνισμούς, που τώρα δεν είναι κοντά τους.

Θα φέρουν στη μνήμη τους τους δασκάλους, και τους ανθρώπους που μοχθούσαν καθημερινά για να είναι άνετα εκείνοι.

Θα συμπροσευχηθούν και γι’ αυτούς που εμφορούμενοι από βαθιά ανθρωπιστικά αισθήματα, συμπαραστάθηκαν στο έργο των Παιδοπόλεων και στα παιδιά που ολοκλήρωναν την παρουσία τους σε αυτές και ξεκινούσαν μια άλλη ζωή, ή στα Πανεπιστήμια, ή στην καθημερινή βιοπάλη.

Να διατρανώσουν, τέλος, πως μαθητεία και αγάπη μέσα στις Παιδοπόλεις, ήταν το εφαλτήριο για μαθητεία και αγάπη μέσα στην κοινωνία.

Η ανταπόκριση και η μεγάλη προσέλευση μελών και φίλων των Παιδοπόλεων, τους υποχρεώνει να επαναλάβουν την πρόσκληση των τελευταίων τριών ετών για συνάντηση, εκκλησιασμό και επιμνημόσυνη δέηση.

Έτσι καθιερώσανε κάθε χρόνο, τον Σεπτέμβρη, την Κυριακή κοντά στη γιορτή της Αγίας Σοφίας, να συγκεντρωνόνται στην Αγριά, στον Άγιο Γεώργιο.

Για τους παραπάνω λόγους λοιπόν, την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019, στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, στην Αγριά, μετά την Θεία Λειτουργία θα τελέσουν Μνημόσυνο μνήμης και προσευχής για την ανάπαυση της ψυχής των Αποφοίτων και των γονέων τους, των εργαζομένων, αλλά και των Ευεργετών των Παιδοπόλεων.

Για τον σημαντικό αυτό σκοπό, καλούνται και φέτος τα μέλη του Συλλόγου, οι εργαζόμενοι παλαιότερα, και οι φίλοι των «Παιδοπολιτών» της περιοχής μας, να προσέλθουν και να καταδείξουν με τη συμμετοχή και την προσευχή τους την σταθερή πίστη στις αξίες που διδαχτήκανε τα χρόνια της παραμονής τους στις Παιδοπόλεις.

Η ημερομηνία καθιερώθηκε από την εορτή της Αγίας Σοφίας, προστάτιδας της Παιδόπολης της περιοχής μας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου