Με γνώσεις και αξίες η νέα σχολική χρονιά στον «Προμηθέα»

Τελευταία ενημέρωση: 2019-09-12, 14:08:43
Με γνώσεις και αξίες η νέα σχολική χρονιά στον «Προμηθέα»

Μια σχολική χρονιά γεμάτη νέες προκλήσεις και στοχεύσεις, ενταγμένες πάντοτε στο τρίπτυχο «Παιδεία - Πολιτισμός - Αθλητισμός» ξεκίνησε χθες για τα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια «Προμηθέας».

Παρουσία μαθητών του ιδιωτικού Γυμνασίου και Λυκείου, γονέων και καθηγητών, αλλά και αποφοίτων που εισήχθησαν σε διάφορα τμήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, τελέστηκε χθες στις 11 το πρωί ο Αγιασμός με τις ευχές και τις ελπίδες όλων για μια δημιουργική σχολική χρονιά.

Στον χαιρετισμό της, η διευθύνων σύμβουλος των Εκπαιδευτηρίων «Προμηθέας» και υπεύθυνη προγράμματος Σπουδών των Εκπαιδευτηρίων δρ. Χριστίνα Μορφωνιού καλωσόρισε τους μαθητές και τους γονείς, εκφράζοντας τις θερμότερες ευχές της και τονίζοντας πως για όγδοη συνεχή χρονιά τα εκπαιδευτήρια «Προμηθέας» δεσμεύονται και δύνανται να προσφέρουν πολύτιμες γνώσεις, ποιοτική εκπαίδευση και καλλιέργεια σημαντικών αξιών στους άρτια οργανωμένους χώρους τους ενώ επισήμανε πως καθ’ όλη τη διάρκεια της φοίτησης των μαθητών θα στέκονται αρωγοί στις οικογένειές τους.

Δεν παρέλειψε να τονίσει τον σημαντικό ρόλο του εκπαιδευτικού προσωπικού του σχολείου που εφοδιάζει τους μαθητές με γνώση και παιδεία, ώστε να πετυχαίνουν τους μαθησιακούς στόχους και να εξελίσσονται σε ενεργούς και υπεύθυνους πολίτες, όπως και να ευχαριστήσει τους γονείς που αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή τον «Προμηθέα», εμπιστευόμενοι στα εκπαιδευτήρια τη μόρφωση των παιδιών τους.

«Εχοντας καταφέρει να δημιουργήσουμε, με πίστη και προσήλωση στις αρχές και στις αξίες μας, ένα σχολείο πρότυπο, αφήνοντας τη σφραγίδα του στα τοπικά εκπαιδευτικά δρώμενα, καθρέφτη του οποίου αποτελούν η διαμόρφωση μαθητών με γνώση και παιδεία, οι πολλές επιτυχίες στις πανελλαδικές εξετάσεις και οι πλούσιες πολιτιστικές, περιβαλλοντικές, κοινωνικές και αθλητικές δράσεις που ενθαρρύνουν τους μαθητές στην δημιουργική εξωστρέφεια», όπως ανέφερε η κ. Μορφωνιού, στη συνέχεια παρουσίασε και τους νέους στόχους των εκπαιδευτηρίων στους προαναφερθέντες τομείς για φέτος, ευελπιστώντας στη συνέχιση της επιτυχούς παράδοσης των Εκπαιδευτηρίων.

Υπογράμμισε πως «στόχος μας είναι το σχολείο να αποκτήσει αγγλόφωνο χαρακτήρα, δηλαδή τα παιδιά μόλις αποφοιτήσουν να γνωρίζουν τέλεια τα αγγλικά. Επίσης θα δώσουμε μεγάλη έμφαση στον αθλητισμό μέσα από την υλοποίηση προγραμμάτων. Διαθέτουμε αθλητικές εγκαταστάσεις, έχουμε συνεργασία με συλλόγους και σωματεία και ήδη μαθητές με σημαντική αθλητική δράση ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και θέλουν να συμμετάσχουν στις δράσεις μας. Παράλληλα εστιάζουμε στον σωστό επαγγελματικό προσανατολισμό των μαθητών και στην συνέχιση των ξεχωριστών πολιτιστικών και περιβαλλοντικών μας δράσεων. Πρόκειται για εκπαιδευτικές παροχές σε πολύ ελκυστικές τιμές, καθώς με την φοίτησή του στο σχολείο μας ο μαθητής καλύπτει όλες τις μαθησιακές του ανάγκες».

Οι εγγραφές θα συνεχιστούν στα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια «Προμηθέας» μέχρι τις 31 Μαρτίου 2020.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
8
=