ΤΟΠΙΚΑ

Δείπνο αγάπης στο Γηροκομείο Βόλου

δείπνο-αγάπης-στο-γηροκομείο-βόλου-378570

Πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της Ενωσης Παλαιών Προσκόπων και της Ομάδας Συνεργασίας Οδηγών

Γέμισε χαμόγελα και πλήθος ευαισθητοποιημένων Βολιωτών ο αύλειος χώρος του Γηροκομείου Βόλου, όπου παρατέθηκε χθες δείπνο αγάπης για τους τροφίμους του Γηροκομείου Βόλου, με πρωτοβουλία της Ενωσης Παλαιών Προσκόπων Περιφέρειας Μαγνησίας και της Ομάδας Συνεργασίας του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού Τ.Τ. Βόλου.

Η χθεσινή, θεσμοθετημένη, πλέον, εκδήλωση, ήταν αφιερωμένη στους 130 ηλικιωμένους του Γηροκομείου και ταυτόχρονα μια μεγάλη αγκαλιά της τοπικής κοινωνίας για το ίδρυμα, που λειτουργεί, παράλληλα, υποστηρικτικά και για απόρους.

Η πρόεδρος του Φιλανθρωπικού του Γηροκομείου, Σοφία Βαρλάμη ανέφερε ότι «είναι μια θεσμοθετημένη πρωτοβουλία εξωστρέφειας του Γηροκομείου. Αυτό που μας ενδιαφέρει, είναι η κοινωνία να το αγκαλιάζει, γιατί τέτοιο Ιδρυμα δεν υπάρχει σε όλη την Ελλάδα, από άποψη θέσης, προσωπικού και παροχών. Εχουν τέτοιες οι παροχές προς τους ηλικιωμένους μας, που είμαστε χαρούμενοι και περήφανοι γι αυτό που κάνουμε». Παράλληλα απηύθυνε κάλεσμα σε όσους επιθυμούν να εγγραφούν, «για να μπορέσουμε να στηρίζουμε το Ιδρυμα» είπε.

Παίρνοντας τον λόγο ο διευθυντής του Γηροκομείου Βόλου, Ιωάννης Τρυφωνόπουλος, υπογράμμισε ότι «ο στόχος για την καινούργια χρονιά είναι να προσπαθήσουμε να ευαισθητοποιήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο την κοινωνία του Βόλου. Είμαστε σε μια πολύ καλή περίοδο που έχουμε αντιπαρέλθει τις περισσότερες των οικονομικών δυσκολιών και ευελπιστούμε στους τοπικούς φορείς, δήμους, περιφερειακούς συμβούλους, πολιτικούς, να σταθούν στο πλάι μας και να είναι αρωγοί στην προσπάθειά μας».

Στο έργο του Γηροκομείου Βόλου αναφέρθηκε, παράλληλα, η αντιπρόεδρος του Ιδρύματος, Ιωάννα Νεστορίδου, σημειώνοντας ότι «είμαστε πάντα ευγνώμονες για την αγάπη και την υποστήριξη του κόσμου σε κάθε κάλεσμα. Η αγάπη που εισπράττουμε είναι πολύ περισσότερη από αυτό που προσφέρουμε. Είμαστε όλοι μια αγκαλιά στο Γηροκομείο, και ευχόμαστε να είμαστε γεροί, να μαζευόμαστε κάθε χρόνο και να το γιορτάζουμε».

Η χθεσινή μουσική βραδιά, καρπός αγάπης και συνεργασίας, απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι οι αξίες της προσφοράς και της κοινωνικής αλληλεγγύης παραμένουν αναλλοίωτες, με τον αρχηγό της Ενωσης Παλαιών Προσκόπων, Στέφανο Ανδρινό, να υπογραμμίζει ότι «συνεχίζεται με επιτυχία η παράδοση που κληρονομήσαμε από τον αείμνηστο αρχηγό μας Αντώνη Ζιούρα».

Η βραδιά πλαισιώθηκε μουσικά από τον Γιάννη Ψαθά και αγαπημένες μελωδίες που ενίσχυσαν τον εορταστικό τόνο του δείπνου αγάπης.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου