Συνάντηση Χρ. Μπουκώρου –Υφ. Περιβάλλοντος για λατομεία Πηλίου και σταθμό μέτρησης αερορύπανσης στον Βόλο

Τελευταία ενημέρωση: 2019-09-11, 20:14:10
Συνάντηση Χρ. Μπουκώρου –Υφ. Περιβάλλοντος για λατομεία Πηλίου και σταθμό μέτρησης αερορύπανσης στον Βόλο

Έθεσε στη συνάντηση με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος

 

Το μείζον ζήτημα για την οικονομική και κοινωνική ζωή του Νοτίου Πηλίου, αυτό της οριστικής αδειοδότησης και της νόμιμης λειτουργίας των λατομείων του Νοτίου Πηλίου έθεσε, στον Υφυπουργό Περιβάλλοντος κ. Γεράσιμο Θωμά, ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος.

Αναγνωρίζοντας τη δεινή θέση στην οποία έχουν περιέλθει οι λατόμοι του Νοτίου Πηλίου, ο βουλευτής Μαγνησίας ζήτησε την παρέμβαση του Υφυπουργού Περιβάλλοντος, ώστε τα λατομικά πεδία που έχουν καταθέσει οριστικές μελέτες, τεχνικές μελέτες μελλοντικών έργων, εγκρίσεις δασαρχείων κ.τ.λ. να λάβουν επιτέλους την πολυπόθητη έγκριση από τη Διεύθυνση Μεταλλείων Βορείου Ελλάδος.

Ο βουλευτής Μαγνησίας υπογράμμισε το μεγάλο κοινωνικό και οικονομικό ζήτημα που έχει προκύψει την τελευταία τριετία στα χωριά του Νοτίου Πηλίου που ασχολούνται αποκλειστικά με την εξόρυξη της πέτρας Πηλίου.

Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος δεσμεύτηκε να εξετάσει άμεσα το θέμα με τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Αναγκαία η εγκατάσταση πλήρους δικτύου

σταθμών μέτρησης αέριας ρύπανσης στον Βόλο

Τόνισε στην συνάντηση με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος

Ωριαία συνάντηση με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος κ. Γεράσιμο Θωμά πραγματοποίησε ο βουλευτής  Μαγνησίας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Χρήστος Μπουκώρος. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν τα σημαντικά περιβαλλοντικά ζητήματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία.

Πιο συγκεκριμένα, ο βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος έθεσε αναλυτικά στον Υφυπουργό Περιβάλλοντος τα εξής ζητήματα:

  1. Εγκατάσταση δικτύου σταθμών μέτρησης αέριας ρύπανσης.
  2. Ανησυχία της κοινής γνώμης για την καύση RDF από την τοπική τσιμεντοβιομηχανία.
  3. Εντοπισμός της πηγής της κακοσμίας που ταλαιπωρεί τους πολίτες τα τελευταία δύο και πλέον χρόνια.
  4. Συνεργασία και ενίσχυση των προσπαθειών της Περιφέρειας Θεσσαλίας για τον εντοπισμό της πηγής κακοσμίας.
  5. Ενίσχυση των προσπαθειών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για την ολοκλήρωση της μελέτης σχετικά με την αέρια ρύπανση στο πολεοδομικό συγκρότημα Βόλου.

Επιπλέον, ο βουλευτής έθεσε και το ζήτημα της συνεργασίας των τοπικών φορέων με το Υπουργείο Περιβάλλοντος για την εξεύρεση λύσεων στα συγκεκριμένα ζητήματα.

Από την πλευρά του ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος κ. Γεράσιμος Θωμάς, σε πνεύμα συνεργασίας, δήλωσε ότι για ορισμένα από τα ζητήματα είναι ενημερωμένος, ενώ κάποια άλλα αποτελούν αρμοδιότητες του Υπουργού Περιβάλλοντος κ. Κωστή Χατζηδάκη ή του Γενικού Γραμματέα Περιβάλλοντος, καθηγητή κ. Αραβώση.

Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος δεσμεύτηκε να απαντήσει πλήρως στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.  Τόσο ο υφυπουργός όσο και ο βουλευτής συμφώνησαν να συνεχιστεί η συνεργασία με στόχο την εξεύρεση όλων των αναγκαίων στοιχείων και λύσεων στα προβλήματα που απασχολούν, έντονα και δικαιολογημένα, τους κατοίκους του πολεοδομικού συγκροτήματος του Βόλου.

Η κυβέρνηση διαθέτει βούληση και ολιστική πολιτική

για την αποκατάσταση στην Ανατολική Αττική

Τόνισε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος κατά τη συζήτηση στη Βουλή για την αποκατάσταση των περιοχών από τις φονικές πυρκαγιές στο Μάτι και τον Νέο Βουτζά

Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, στη χθεσινή συζήτηση επί του νομοσχεδίου για τη «Λήψη μέτρων και την αντιμετώπιση άμεσων κινδύνων και αναγκών στις περιοχές που επλήγησαν από την καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι Αττικής, την 23η Ιουλίου του 2018», ήταν ο βουλευτή Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος.

Ο βουλευτής Μαγνησίας, στην τοποθέτησή του στην Ολομέλεια της Βουλής,  αφού στηλίτευσε την αναποτελεσματικότητα της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση των αναγκών στις πληγείσες περιοχές, επεσήμανε ότι στόχος της σημερινής κυβέρνησης είναι η υλοποίηση μιας ολιστικής πολιτικής, με  σκοπό να επέλθουν γρήγορα αποτελέσματα και με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.  Εξάλλου,  όπως χαρακτηριστικά τόνισε, «η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας παρουσιάζει σχέδιο, δέχεται όλες τις βελτιώσεις που προτείνονται και καταθέτει και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του σχεδίου. Όλα αυτά είναι δεσμευτικά. Δεν χρειάζεται να βιαζόμαστε. Πολύ γρήγορα θα κριθεί και το σχέδιο και η πολιτική της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση και την αποκατάσταση των κατοίκων και των περιοχών που επλήγησαν από την καταστροφική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου του 2018».

Μεταξύ άλλων, όπως επεσήμανε ο Χρήστος Μπουκώρος, «στις προβλέψεις του σχεδίου νόμου, ανακύπτουν τρία ζητήματα: πρώτον, η δημιουργία, ο ρόλος, το αντικείμενο και η διοίκηση της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας (ΑΜΚΕ), δεύτερον, η συμμετοχή του Τεχνικού Επιμελητηρίου και ο ρόλος του και τρίτον, οι παροχές, η οικονομική αρωγή, η ενίσχυση και η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των εγκαυματιών, θέμα για το οποίο δεν διαφωνεί κανένας. Είναι απολύτως αναγκαίο και το μητρώο εγκαυματιών να δημιουργηθεί και όλοι αυτοί οι άνθρωποι να έχουν οικονομική στήριξη και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Όσον αφορά στην ίδρυση της Αστικής Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα Εταιρείας, της ΑΜΚΕ. Προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι πολιτικές δυνάμεις όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες γαλουχήθηκαν με συνθήματα και ιδέες περί λαϊκής συμμετοχής, αντιδρούν στη συμμετοχή των κατοίκων για την αντιμετώπιση ενός ζητήματος που αφορά τους ίδιους.

Πλέον οι κάτοικοι της περιοχής, με τη σύσταση αυτής της εταιρείας, αποκτούν ένα κέντρο αναφοράς που θα λειτουργεί και συντονιστικά, αλλά θα μεταφέρει και τα προβλήματα στα αρμόδια υπουργεία και στις αρμόδιες υπηρεσίες με τρόπο ταχύτερο και άρα αποτελεσματικότερο. Αυτή πιστεύουμε ότι είναι η διαφορά της πολιτικής μας.

Συγκεκριμένα, το διοικητικό συμβούλιο αποτελείται κατά πλειοψηφία από εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών και ορθώς συμμετέχουν σε αυτό και φορείς με μεγάλη εμπειρία, όπως οι δήμοι, η περιφέρεια και τα αρμόδια υπουργεία. Δηλαδή, εδώ έχουμε τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα από το οποίο επλήγησαν, έχουμε τους φορείς που έχουν την τεχνογνωσία και την εμπειρία και έχουμε και τα υπουργεία που έχουν την πολιτική ευθύνη.

Σε κάθε περίπτωση, η πολιτική αυτή στο πλαίσιο του σημερινού σχεδίου νόμου στοχεύει σε δύο πράγματα, στην πλήρη αποκατάσταση, στην επούλωση των πληγών που άφησε πίσω της αυτή η πρωτοφανής καταστροφή και κυρίως στοχεύει με την εμπλοκή και το αντικείμενο του Τεχνικού Επιμελητηρίου στην εκπόνηση πολιτικών που θα ελαχιστοποιήσουν στο μέλλον την επανάληψη τέτοιων τραγωδιών» κατέληξε, ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
9
=