ΤΟΠΙΚΑ

Λύση στο πλαίσιο της νομιμότητας για τα παιδιά με αναπηρίες

λύση-στο-πλαίσιο-της-νομιμότητας-για-τ-379169

Θα απορροφηθεί το σύνολο των παιδιών με εκ περιτροπής απασχόληση μέχρι να λειτουργήσει η νέα δομή

Κύβος ερρίφθη στη χθεσινή νέα συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου μεταξύ της προέδρου Νατάσσας Μορφογιάννη και του Συλλόγου Γονέων Παιδιών με Αναπηρίες για τη δημιουργική απασχόληση του συνόλου των παιδιών στα δύο ΚΔΑΠ ΜΕΑ του Δήμου Βόλου.

Στα δύο κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών με αναπηρίες δυναμικότητας 90 θέσεων, θα απορροφηθούν 96 εκ περιτροπής με τη σύμφωνη γνώμη των γονέων και με στόχο κανένα παιδί να μη μείνει εκτός δομών και να μην «καταδικαστεί» σε αναγκαστικό εγκλεισμό στο σπίτι.

Οπως είναι γνωστό έντεκα παιδιά θα έμπαιναν σε κληρωτίδα για την απορρόφηση έξι από αυτά στις δομές του δήμου Βόλου. Πέντε θα έμεναν εκτός ΚΔΑΠ ΜΕΑ λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων και μολονότι έχουν εξασφαλισμένα voucher μέσω του προγράμματος «Εναρμόνιση Επαγγελματικής και Οικογενειακής Δομής».

Οι γονείς αντέδρασαν σθεναρά αρνούμενοι να βάλουν τα παιδιά τους σε κληρωτίδα και κάποια από αυτά να αποκλειστούν. Στη νέα συνάντηση που είχαν χθες, έγινε μεν η κλήρωση των έξι παιδιών που θα ενταχθούν στα δύο ΚΔΑΠ ΜΕΑ ωστόσο συμφωνήθηκε εκ περιτροπής να καλύπτονται και τα υπόλοιπα πέντε έστω και λιγότερες ημέρες την εβδομάδα.

Με αυτόν τον τρόπο και η ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ θα λειτουργεί στο πλαίσιο της νομιμότητας χωρίς να απασχολεί επιπλέον του εγκεκριμένου αριθμού παιδιά και τα ίδια τα παιδιά θα απασχολούνται στις δομές έστω και για κάποιες μόνο ημέρες της εβδομάδας. «Βρέθηκε η χρυσή τομή. Στόχος μας ήταν εξ αρχής να απορροφήσουμε όλα τα παιδιά. Πλέον επισπεύδουμε τις διαδικασίες για τη λειτουργία του τρίτου ΚΔΑΠ ΜΕΑ στην περιοχή της Ν. Ιωνίας», δήλωσε η πρόεδρος της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ, Νατάσσα Μορφογιάννη.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Γονέων Παιδιών με Αναπηρίες Αχιλλέας Τσιργούλας μίλησε για μία μεταβατική, προσωρινή λύση μέχρι τη δημιουργία του τρίτου ΚΔΑΠ. «Η δημοτική αρχή τήρησε θετική στάση και επιτεύχθηκε συμφωνία στο νόμιμο πλαίσιο. Η λύση θα είναι η δημιουργία της τρίτης δομής και στην κατεύθυνση αυτή ο σύλλογος θα είναι στο πλευρό του δήμου Βόλου για να πιέσει προκειμένου να λειτουργήσει σύντομα», υποστήριξε ο κ. Τσιργούλας τονίζοντας ότι στόχος είναι η λειτουργία του τρίτου ΚΔΑΠ ΜΕΑ πριν το τέλος του χρόνου.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου