Η ΤΕ Μαγνησίας της Πράσινης Αριστεράς για τα μάρμαρα του Παρθενώνα

Τελευταία ενημέρωση: 2019-09-11, 17:16:31
Η ΤΕ Μαγνησίας της Πράσινης Αριστεράς για τα μάρμαρα του Παρθενώνα

Tην ενεργοποίηση της διεθνούς κοινότητας για τα μάρμαρα του Παρθενώνα ζητά η Τοπική Επιτροπή Μαγνησίας της Πράσινης Αριστεράς, επικρίνοντας την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό ότι χειρίζονται το συγκεκριμένο θέμα με όρους επικοινωνίας.

«Από το 1984 που έχει αρχίσει η διεκδίκηση των μαρμάρων του Παρθενώνα, αναζητείται μια λύση. Τα μάρμαρα αυτά όμως, έχουν αναμφισβήτητα κλαπεί και γι’ αυτό η Διπλωματική οδός δεν κατάφερε να αποτελέσει καλό και ουσιαστικό εργαλείο για την διεκδίκηση της επιστροφής τους. Από το 1987, ακόμη και η UNESCO «νίπτει τας χείρας της» προκειμένου να μην εναντιωθεί στις Βρετανικές απαιτήσεις. Κάποια στιγμή πρέπει να μπει ένα τέλος» επισημαίνει η ΤΕ της Πράσινης Αριστεράς.

Συνεχίζοντας δε τονίζει: «Απαιτείται να χρησιμοποιηθεί η διεθνής κοινή γνώμη, καθώς επίσης το σύνολο των ένδικων μέσων και η αυστηρότητα της διπλωματικής οδού. Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός, νομίζουν ότι βρίσκονται ακόμη σε προεκλογική περίοδο και για αυτό κυβερνούν με όρους επικοινωνίας. Τους προτείνουμε να σοβαρευτούν άμεσα».

 

 

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
6
=