ΤΟΠΙΚΑ

Τα αιτήματα των νεφροπαθών της Μαγνησίας υπόψη του Υπουργού Υγείας

τα-αιτήματα-των-νεφροπαθών-της-μαγνησ-379543

Επιστολή στον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια απέστειλε η Διοίκηση του Συλλόγου Νεφροπαθών Μαγνησίας με την οποία ζητείται η επίλυση σειράς προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι νεφροπαθείς με βασικότερα την έλλειψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στο Νοσοκομείο Βόλου, σε όλες τις κλινικές και τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, την έλλειψη αναλώσιμων υλικών και την ανάγκη συντήρησης της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού (κλίνες ασθενών κ.α.)

Αναλυτικά στην επιστολή του συλλόγου αναφέρονται τα εξής:

«Ο Σύλλογός μας εδώ και πολύ καιρό επισημαίνει στους αρμόδιους φορείς τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου. Για το λόγω αυτό ζητούμε την άμεση επίλυση των παραπάνω αιτημάτων.

Ο σύλλογός μας αριθμεί 270 μέλη εκ των οποίων, οι 90 ασθενείς κάνουν αιμοκαθάρσεις σε ιδιωτικές κλινικές, 105 στη Μ.Ν.Τ. Νοσοκομείο Βόλου και καταλαβαίνετε πως οτιδήποτε προκύψει όλοι επισκέπτονται το Νοσοκομείο μας.

1) Αναφορικά με τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού ζητούμε εδώ και πάρα πολύ καιρό: α) έναν επιμελητή ιατρό και β) έναν επικουρικό ιατρό. Η Μ.Τ. Νεφρού σήμερα στελεχώνεται από δύο επιμελητές ιατρούς, έναν επικουρικό και μία γενική ιατρό που τελεί και χρέη γραμματειακής υποστήριξης, για την εξυπηρέτηση 105 αιμοκαθαρόμενων, τους μεταμοσχευμένους και χρόνια πάσχοντες, 30 ασθενείς σε πλύση περιτοναϊκής συν τα έκτακτα. Γίνεται αντιληπτό από την περιγραφείσα κατάσταση η σοβαρότητα του ζητήματος. Ταυτόχρονα ζητάμε την άμεση συντήρηση της Μονάδας για την άψογη λειτουργία της. Ενώ τα προβλήματα υπολειτουργίας των κλινών και της έλλειψης αναλώσιμων υλικών, δεν εκλείπουν από την μονάδα και την καθημερινότητά μας.

2) Επίσης ζητούμε την άμεση πρόσληψη μόνιμων Ιατρών, όλων των ειδικοτήτων, και νοσηλευτικού προσωπικού για όλες τις κλινικές του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου. Καθημερινά υπάρχουν διαμαρτυρίες ασθενών, νεφροπαθών και μη, για την έλλειψη εξειδικευμένου και μόνιμου προσωπικού.

Τέλος, έχουμε ενημερωθεί για τον επικείμενο τερματισμό των συμβάσεων νοσηλευτικού προσωπικού του Νοσοκομείου μας, σε λίγους μήνες και τότε θα αντιμετωπίζουμε ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα.

Ο σύλλογός μας εκφράζει ένα μεγάλο ευχαριστώ στους απομείναντες Ιατρούς (Διευθυντές, επιμελητές, επικουρικούς και ειδικευόμενους και νοσηλευτικό προσωπικό) που καθημερινά δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό προς εξυπηρέτηση όλων των ασθενών.

Μην ξεχνάτε κ. Υπουργέ, ο Νομός Μαγνησίας αποτελεί πόλο έλξης τουριστών όλο το χρόνο και αντιλαμβάνεστε την αυξημένη επισκεψιμότητα στο Νοσοκομείο μας από πάσχοντες και έκτακτα που κάνουν αναγκαία την επίλυση των ζητημάτων μας.

Θα χαρούμε πολύ, με την πρώτη ευκαιρία να επισκεφτείτε από κοντά το Νοσοκομείο μας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου