ΤΟΠΙΚΑ

Το μήνυμα του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας προς τους εκπαιδευτικούς και μαθητές

το-μήνυμα-του-διευθυντή-δευτεροβάθμι-380290

Μήνυμα προς τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς απευθύνει ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαιδευσης, Σωκράτης Σαβελίδης, το οποίο θα διαβαστεί αύριο κατά τις τελετές αγιασμού στις σχολικές μονάδες της Μαγνησίας και των Σποράδων.

Στο μήνυμά του ο κ. Σαβελίδης αναφέρει:

“Αγαπητοί/τές, μαθητές/τριες, Αγαπητοί εκπαιδευτικοί

Κάθε χρόνο τέτοια μέρα ευχόμαστε σε όλους όσοι εργάζονται για την επίτευξη των στόχων της Παιδείας η σχολική χρονιά να είναι αποδοτική και δημιουργική. Κάθε χρόνο με την έναρξη του σχολικού έτους επαναπροσδιορίζουμε τον (εκ)παιδευτικό στόχο μας, επιστρατεύουμε τις δυνάμεις μας κι εντείνουμε τις προσπάθειες για την πραγματοποίησή του. Οι ευχές μας δεν έχουν τυπικό κι επετειακό χαρακτήρα. Αντιθέτως, κάθε νέα σχολική χρονιά, στηριγμένοι στη γνώση που έχουμε αποκομίσει από την προηγούμενη, προσπαθούμε να αποκαταστήσουμε και να αποφύγουμε τα λάθη, τις αβλεψίες, τις παραλείψεις, έτσι ώστε η δημόσια εκπαίδευση να μπορεί να ανταποκριθεί αποτελεσματικά στις απαιτήσεις του κρίσιμου και πολυδιάστατου ρόλου της.

Οραματιζόμαστε και εργαζόμαστε για ένα σχολείο που δε θα αναπαράγει και δε θα πολλαπλασιάζει τα αδιέξοδα της κοινωνίας μας και που θα λειτουργεί ως ανάχωμα στη συσσωρευμένη βία κι επιθετικότητα, ένα σχολείο στο οποίο το διαφορετικό δε θα είναι όνειδος και στίγμα αλλά ομορφιά και πλούτος, ένα σχολείο που θα στηρίζει στους μαθητές και τις μαθήτριες οι οποίοι αντιμετωπίζουν μαθησιακές και συναισθηματικές δυσκολίες, ένα σχολείο που θα επιταχύνει την κοινωνική ανάταξη.

Αγαπητοί/τές μαθητές/μαθήτριες

Ζείτε σε μια εποχή πολλαπλών ανατροπών και προκλήσεων, σε μια εποχή που κυριαρχεί η εικόνα και τα social media, σε μια εποχή που συχνά η πληροφορία ταυτίζεται με τη γνώση. Πολλές φορές αμφιβάλλετε και για την αξία της ίδιας της γνώσης, προβληματιζόμενοι για το πού θα σας χρησιμεύσουν όλα αυτά που μαθαίνετε στο σχολείο. Η γνώση, αγαπητοί μου, είναι ένα από τα όπλα που θα σας βοηθήσουν να αντεπεξέλθετε στον αγώνα της ζωής και γι αυτό δεν θα πρέπει να παραιτείστε από τη διαρκή προσπάθεια για την κατάκτησή της. Τη γνώση την παρέχει αφειδώλευτα το σχολείο και μαζί με αυτήν ένα πλήθος από χαρές που απορρέουν από την ομαδικότητα και τη σχολική ζωή. Εμπιστευθείτε, λοιπόν, το σχολείο και τους εκπαιδευτικούς που είναι έτοιμοι με υπομονή και κατανόηση να μοιραστούν τα προβλήματα και τις ανησυχίες σας.

Αγαπητοί συνάδελφοι,

«Η διδασκαλία είναι κάτι περισσότερο από το να διανέμεις τη γνώση, είναι να εμπνέεις την αλλαγή». Εμείς, ως εκπαιδευτικοί διαθέτουμε αυτό το πολύτιμο προνόμιο .Όσο απαιτητικό κι αν είναι το έργο μας ας γίνουμε εμείς η αλλαγή που θέλουμε για τον κόσμο κι ας εργαστούμε με υπομονή και διάλογο γι αυτό.

Καλή Σχολική Χρονιά”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου