ΤΟΠΙΚΑ

ΛΑ.Σ.: «Εδειξε τα δόντια της» η δημοτική αρχή Βόλου στη χθεσινή συνεδρίαση

λα-σ-εδειξε-τα-δόντια-της-η-δημοτική-380359

Σχετικά με τον ορισμό των μελών των διοικητικών συμβουλίων στα Νομικά Πρόσωπα, τις Επιχειρήσεις και τις Επιτροπές του Δήμου Βόλου, που πραγματοποιήθηκε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βόλου, από την παράταξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Το θεσμικό πλαίσιο που διαπερνά τη λειτουργία των Δήμων και των οργάνων τους και που διαμορφώθηκε πολιτικά από τις κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, χαρακτηρίζεται από την στρατηγική να ευθυγραμμιστεί η τοπική διοίκηση με την ανάκαμψη της ανταγωνιστικότητας και των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων, με την εμπορευματοποίηση – ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών, με την προώθηση της ανταποδοτικότητας, με την παραχώρηση της δημοτικής λαϊκής περιουσίας, «βορά» στις κερδοφόρες ορέξεις τους. Επιπλέον οι Δήμοι και τα όργανά τους, χρησιμοποιούνται στο έπακρο για την ενσωμάτωση και τον εγκλωβισμό εργαζομένων και λαϊκών στρωμάτων, στην στρατηγική και τις επιδιώξεις της αστικής τάξης.

Οι πρόσφατες νομοθετικές θερινές ρυθμίσεις περί «κυβερνησιμότητας» των δήμων της κυβέρνησης της ΝΔ, που δίνουν απόλυτη πλειοψηφία (3/5) στα νομικά πρόσωπα και στις επιτροπές των δήμων στην εκάστοτε δημοτική πλειοψηφία, προωθήθηκαν για να υλοποιηθούν απρόσκοπτα οι ληστρικοί – αντιλαϊκοί νόμοι, όπως του «Κλεισθένη» του ΣΥΡΙΖΑ, που είναι συνέχεια του «Καλλικράτη» της ΝΔ – ΠΑΣΟΚ.

Αυτήν τη στρατηγική υπηρετεί η δήθεν «ακομμάτιστη» δημοτική αρχή Βόλου. Με βάση τις χθεσινές αποφάσεις για τον ορισμό νομικών προσώπων και επιτροπών του δήμου αποδείχθηκε ο καλύτερος υπερασπιστής αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής στην τοπική διοίκηση, «δείχνοντας τα δόντια της», κλείνοντας το μικρόφωνο, αφαιρώντας το λόγο από τους εκλεγμένους της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ. Tο αντιδραστικό, αυταρχικό και ταυτόχρονα αντικομουνιστικό κρεσέντο του Δημάρχου Βόλου, για ακόμη μια φορά, δείχνει την ανησυχία της δημοτικής αρχής Βόλου για τις θέσεις και τη στάση των εκλεγμένων του ΚΚΕ, που υπερασπίζονται τα συμφέροντα των λαϊκών στρωμάτων στο δημοτικό συμβούλιο αποκαλύπτοντας τη συμφωνία της με τις αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις στην τοπική διοίκηση.

Παρά τη ξεκάθαρη τοποθέτηση της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ για εκπροσώπησή της στα νομικά πρόσωπα του δήμου και στις επιτροπές, πλην αυτών που στήνονται για την προώθηση του κοινωνικού εταιρισμού στην αντιλαϊκή πολιτική, οι τακτικισμοί της δημοτικής αρχής Βόλου, δεν μπόρεσαν να αποκρύψουν την επιδίωξή της, για απόλυτο έλεγχο των οργανισμών του δήμου, επιδιώκοντας υπεραυξημένη πλειοψηφία («κυβερνησιμότητα») στα διοικητικά συμβούλια. Απέκλεισε απ’ όλα τα νομικά πρόσωπα την εκπροσώπηση της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ, ενώ «υπήρχε χώρος» για εκπροσώπους όλων των μειοψηφιών. Ο απόλυτος αυξημένος έλεγχος της διοίκησης σε όλα τα επίπεδα αποτελούν κεντρικά γνωρίσματα αυτής της αντιδραστικής πολιτικής της δημοτικής αρχής Βόλου.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της εξυπηρέτησης από τη δημοτική αρχή Βόλου των επιχειρηματικών συμφερόντων, ενάντια στη δημόσια υγεία, ήταν η ξεκάθαρη δήλωση της δημοτικής αρχής, όταν η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΒΟΛΟΥ διεκδίκησε τη συμμετοχή της στο Σύνδεσμο Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΣΥΔΙΣΑ), η επιβεβαίωση ότι σταθερή επιδίωξής της, υλοποιώντας την πολιτική ΣΥΡΙΖΑ, της Ε.Ε. και τις πρόσφατες κατευθύνσεις της νέας κυβέρνησης της ΝΔ, δια των προγραμματικών δηλώσεων του κ. Χατζηδάκη, να προωθήσει την παραγωγή παράγοντας SRF/ RDF στη ΜΕΑ, στο σκουπιδότοπο του Βόλου, για την καρκινογόνα καύση απορριμμάτων, ομολογώντας τη σταθερή της προσήλωση να γίνει ο Βόλος, όχι «Μονακό», αλλά καρκινογόνος αποτεφρωτήρας των σκουπιδιών του «Μονακό».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου