ΛΑΡΙΣΑ

Πόλος έλξης το περίπτερο του Π.Θ. στη ΔΕΘ

πόλος-έλξης-το-περίπτερο-του-π-θ-στη-δε-380576

Εγκαινιάστηκε από την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, που δήλωσε ενθουσιασμένη από τις δραστηριότητες του ιδρύματος

Παρουσία της υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως, του υφυπουργού Βασίλη Διγαλάκη και του γ.γ. Ανώτατης Εκπαίδευσης Απόστολου Δημητρόπουλου έγιναν τα εγκαίνια του εκθεσιακού χώρου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στην 84η Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης.

Η κ. Κεραμέως περιηγήθηκε στους χώρους του περιπτέρου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και της έγινε εκτενής ενημέρωση. Η ίδια δήλωσε ενθουσιασμένη από τις καινοτόμες δράσεις και την ερευνητική δραστηριότητα του ιδρύματος, δείγμα της οποίας παρουσιάζεται στη ΔΕΘ.

Στο περίπτερό του το Π.Θ. παρουσιάζει το προφίλ του, τα τμήματά του, αλλά και τη δράση του στους τομείς της έρευνας, των καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών. Εκτίθενται συνολικά 13 δράσεις, που παρουσιάζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον με τη συμμετοχή 28 στελεχών του ιδρύματος, ενώ θα γίνουν συνολικά 11 παρουσιάσεις από 12 ακαδημαϊκούς.

Σύμφωνα με τον αντιπρύτανη Ι. Θεοδωράκη, «κάθε χρόνο υπάρχει και μεγαλύτερη συμμετοχή στελεχών του ιδρύματος στο περίπτερο του Π.Θ. στη ΔΕΘ. Επιδιώκουμε την παρουσία μας στη ΔΕΘ στο πλαίσιο της ενίσχυσης της εξωστρέφειας του Πανεπιστημίου, αλλά και την επικοινωνία των δραστηριοτήτων μας με την ευρύτερη κοινωνία. Ο,τι καινοτόμο παρουσιάζεται στο περίπτερό μας. Μεταφέρουμε την τεχνογνωσία μας. Πρόκειται για ένα σημαντικό κοινωνικό, πολιτιστικό και οικονομικό γεγονός, στο οποίο το Π.Θ. λαμβάνει ενεργά μέρος», πρόσθεσε ο κ. Θεοδωράκης.

Ηδη εκατοντάδες επισκέπτες της Εκθεσης έχουν περάσει από το περίπτερο του Π.Θ. και έχουν ενημερωθεί για τις δράσεις του. Μεταξύ των επισκεπτών εκπρόσωποι του πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου.

Στο περίπτερο υπάρχει μόνιμο προσωπικό του ιδρύματος, που αναλαμβάνει την ξενάγηση των επισκεπτών, αλλά και ομάδες προπτυχιακών, μεταπτυχιακών φοιτητών και ακαδημαϊκών που παρουσιάζουν το έργο τους.

Το περίπτερο του Π.Θ. θα παραμείνει ανοιχτό έως τις 15 Σεπτεμβρίου και παρουσιάζονται οι εξής δράσεις:

Foodoxys, Spin-off εταιρεία του Π.Θ. μία συσκευή μέτρησης αντιοξειδωτικών στα τρόφιμα και στο αίμα. Επιστημονικός υπεύθυνος Δημήτρης Κουρέτας, καθηγητής Τμήματος Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας, Φώτης Τέκος, διευθύνων σύμβουλος, δρ. Νίκος Γκουτζουρέλας, Μαρία Κανάκη.

-Η fuelGR, δωρεάν εφαρμογή για κινητό ή Η/Υ που παρέχει ενημέρωση για τα βενζινάδικα και τις τιμές των καυσίμων. Φώτης Κόκκορας, λέκτορας Γενικού Τμήματος Λάρισας.

-Το γνωστικό αντικείμενο των θαλάσσιων θηλαστικών. Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, καθηγητής Τμήματος Γεωπονίας Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος, Γιώργος Γκάφας, επ. καθηγητής ΤΓΙΥΠ, Γρηγόρης Καραμήτρος, υπ. διδάκτορας ΤΓΙΥΠ.

-THERMOpyLae: Το πρώτο ελληνικό ραδιοτηλεσκόπιο. Γεώργιος Βελντές, επ. καθηγητής Γενικού Τμήματος Λαμίας.

-Προβολή του ερευνητικού έργου της Μονάδας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας (ΜΟΚΕ): Γιώργος Σταμπουλής, επίκουρος καθηγητής Τμήματος Οικονομικών Επιστημών, Βασιλική Γεωργατζή, υποψήφια διδάκτορας και από το διατμηματικό πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών Επιχειρηματικότητας οι Κυριάκος Τσαμαντουρίδης, Αγγελική Τσαμέτη.

-Παρουσίαση του Τμήματος Δασολογίας, Επιστημών Ξύλου και Σχεδιασμού (Καρδίτσα) με έργα φοιτητών. Ιωάννης Παπαδόπουλος και Γεώργιος Νταλός, καθηγητές Γενικού Τμήματος Λάρισας Π.Θ.

-Center of International Education: Στρατηγική διεθνοποίησης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας – Παρουσίαση των δράσεων. Γεώργιος Πετράκος, καθηγητής Τ.Μ.Χ.Π.Π.Α, πρόεδρος CIE, Μαρία Αδαμάκου, υπεύθυνη CIE.

-Startup ΜΟ.Κ.Ε – Ομάδα Olivex: Τεχνολογίες Internet of Things στην αποθήκευση ζυμούμενων τροφίμων. Αρης Κολιγλιάτης, Δημήτρης Γκαραγκούνης, Κωνσταντίνος Ακρίβος.

-Startup ΜΟ.Κ.Ε – Ομάδα SummOn: Εφαρμογή διαχείρισης των προσωπικών κοινωνικών δικτύων. Επ. καθηγητής ΤΟΕ Γιώργος Σταμπουλής, Ζαφειρίδης Γιώργος, Ιακωβάκης Αλέξανδρος, Μουρατίδης Σταύρος, Παπαπαναγιώτου Παναγιώτης.

Πλοηγός Life Green your move. Γιώργος Σαχαρίδης, επίκουρος καθηγητής του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών.

-Δράσεις από το Εργαστήριο Κοινωνικής Ανθρωπολογίας (ΕΚΑ) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας: Πηνελόπη Παπαηλία, αν. καθ. του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας.

-Βιολειτουργικά τρόφιμα. Γιάννης Γιαβάσης, αν. καθηγητής Γενικού Τμήματος Λάρισας.

Παρουσίαση του νέου μονοθέσιου φόρμουλα «Αμφίονας». Centaurus Racing Team: Ομάδα φοιτητών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου