ΤΟΠΙΚΑ

Ο Βόλος θρηνεί την απώλεια του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα

ο-βόλος-θρηνεί-την-απώλεια-του-λαυρέντ-380669

Σοκ και πανελλήνια συγκίνηση προκάλεσε το άγγελμα του θανάτου του κορυφαίου Βολιώτη δημιουργού Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, ο οποίος έφυγε ξαφνικά από τη ζωή χθες τα ξημερώματα, έπειτα από καρδιακό επεισόδιο, σε ηλικία 63 ετών. Η αυλαία της ζωής του έπεσε εντελώς απρόοπτα, δύο μόλις μέρες μετά τη θριαμβευτική συναυλία με τον Νίκο Πορτοκάλογλου στον Βόλο και λίγες ώρες πριν τη συναυλία που είχε προγραμματιστεί στο Ηρώδειο για την ενίσχυση του συλλόγου «Μαζί για το Παιδί».

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Ο εμβληματικός συνθέτης και τραγουδιστής βρισκόταν τις τελευταίες μέρες στο εξοχικό του στον Πτελεό Μαγνησίας και χθες τα ξημερώματα διακομίστηκε εσπευσμένα στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας είχε ιστορικό με την καρδιά του και μάλιστα είχε υποβληθεί σε εγχείρηση by pass.

Σοκαρισμένοι οι δικοί του άνθρωποι, οικείοι, φίλοι και συγγενείς, οι αμέτρητοι θαυμαστές του, καθώς αδυνατούσαν να πιστέψουν το θλιβερό νέο που έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία. Κάτοικοι του Βόλου, αλλά και της ευρύτερης Μαγνησίας επικοινώνησαν χθες με τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ζητώντας πληροφορίες για τον τόπο τέλεσης της κηδείας του μεγάλου καλλιτέχνη, που άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά του στη μουσική.

Σύμφωνα με μαρτυρίες ήταν πολύ χαρούμενος που βρισκόταν στην αγαπημένη του περιοχή. Προχθές το μεσημέρι συνέφαγε με συγγενικά πρόσωπα και το ίδιο βράδυ βρισκόταν με φίλους στο Πηγάδι Πτελεού, χωρίς τίποτα να προμηνύει ό,τι θα ακολουθούσε. Καληνύχτισε την παρέα γύρω στις 10.30 το βράδυ, προκειμένου να ξεκουραστεί, καθώς χθες το πρωί επρόκειτο να αναχωρήσει για την Αθήνα, όπου το ίδιο βράδυ θα εμφανιζόταν στο Ηρώδειο με τον Νίκο Πορτοκάλογλου.

Η αφίσα της συγκεκριμένης συναυλίας, που δεν πρόλαβε να δώσει, έμελλε να αποτελέσει την τελευταία του ανάρτηση στην προσωπική του διαδικτυακή σελίδα.

Πάγωσαν όλοι στο άκουσμα της απρόσμενης είδησης, καθώς το βράδυ της περασμένης Παρασκευής το Θερινό Θέατρο Βόλου «σείστηκε» από τη συναυλία του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και του Νίκου Πορτοκάλογλου, που συνεπήραν το κοινό με τα τραγούδια και το κέφι τους. Δυστυχώς, η συναυλία του Βόλου έμελλε να είναι η τελευταία για τον κοσμαγάπητο Λαυρέντη.

Ο Βόλος θρηνεί

Απαρηγόρητοι είναι οι θείοι Νίκος Παπανικολάου και Αννα Πετσιάβα – Παπανικολάου, με τους οποίους συνέφαγε μαζί με την κόρη του προχθές το μεσημέρι, γεμάτος χαρά και ενθουσιασμό. Συγκλονισμένη είναι η θεία του, πρόεδρος των «Ιώνων», η οποία μίλησε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, υπογραμμίζοντας με δάκρυα στα μάτια ότι «ήταν ένα χαρούμενο παιδί, καλός άνθρωπος, απλός, σεμνός, προσιτός, ομιλητικός. Τις περισσότερες φορές που επισκεπτόταν τον Βόλο ερχόταν να μας δει. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι έφυγε τόσο ξαφνικά».

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, γνωστός και αγαπητός στο πανελλήνιο, ήταν επιστήθιος φίλος του Ανδρέα Κατσιγιάννη, του διακεκριμένου Βολιώτη συνθέτη, ο οποίος δήλωσε από την πλευρά του ότι: «Ο Λαυρέντης ήταν ένας άνθρωπος γήινος, ο άνθρωπος της καθημερινότητας, από αυτούς τους ανθρώπους που κάνουν τη ζωή μας πιο πλούσια, υπάρχουν μέσα από αυτό που η ψυχή τους πρεσβεύει, αυτός ήταν ο Λαυρέντης».

Με λόγια καρδιάς μίλησε για τον μεγάλο δημιουργό ο Βασίλης Τασούδης, μαέστρος της Φιλαρμονικής, ανακαλώντας μνήμες από τη σύμπραξη του 2015, που σημείωσε επιτυχία. «Ηταν εκπληκτικός ο τρόπος που αγκάλιασε τα παιδιά και την ορχήστρα. Ηταν σπουδαίος καλλιτέχνης και πάνω απ’ όλα άνθρωπος», είπε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου