ΤΟΠΙΚΑ

Σε εξέλιξη οι έρευνες για την ταυτοποίηση του πτώματος στον Κατηγιώργη

σε-εξέλιξη-οι-έρευνες-για-την-ταυτοποί-381126

Τις επόμενες μέρες θα επισκεφθούν την Ελλάδα οι οικείοι του εξαφανισθέντος Γάλλου οικονομολόγου

Στο σκοτάδι για πέμπτη συνεχή μέρα οι έρευνες των λιμενικών αρχών για τη σορό, που εντοπίστηκε την περασμένη Πέμπτη να επιπλέει στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Σκιάθου – Κατηγιώργη και εξετάζεται αν πρόκειται για τον 27χρονο Γάλλο τουρίστα Γκιγιόμ Ματαρέλι, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν στις 26 Αυγούστου στη Σιθωνία Χαλκιδικής.

Τα ευρήματα της νεκροψίας από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης για τα αίτια θανάτου του άτυχου άνδρα δεν οδήγησαν σε συγκεκριμένα συμπεράσματα, καθώς λόγω της σήψης της σορού απαιτούνται και περαιτέρω εξετάσεις.

Επιπλέον, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου αναμένει την επίσκεψη των οικείων του 27χρονου Γάλλου οικονομολόγου για την ταυτοποίηση της σορού. Οι οικείοι του αναμένεται να επισκεφθούν την Ελλάδα και την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης τις επόμενες μέρες.

Οπως και να’ χει, η ταυτοποίηση φαίνεται πως είναι μία διαδικασία που αναμένεται να διαρκέσει μεγάλο χρονικό διάστημα, καθώς παραγγέλθηκε η λήψη DNA παρά το γεγονός ότι η σορός φέρει στο δεξιό μηρό μεγάλο τατουάζ.

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου είναι σε αναμονή των προαναφερόμενων, καθώς στον Βόλο και τη Μαγνησία δεν υπήρξε δήλωση εξαφάνισης το τελευταίο χρονικό διάστημα και γι’ αυτό οι έρευνες είχαν στραφεί στη Βόρεια Ελλάδα από την αρχή.

Ο οικονομολόγος Γκιγιόμ Ματαρέλι, ο οποίος επισκέφτηκε τη Σιθωνία Χαλκιδικής για το φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής Free Earth Festival, δεν επέστρεψε σπίτι του, ενώ επρόκειτο να ταξιδέψει στην πόλη Μπεζανσόν στις 26 Αυγούστου.

Εκτιμάται ότι ο 27χρονος Γάλλος πιθανόν να έχασε τον προσανατολισμό του ή να έπεσε στη θάλασσα το βράδυ μετά τη λήξη του φεστιβάλ.

Σε κάθε περίπτωση, το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία για τη σορό. Σύμφωνα με την ενημέρωση, πρόκειται για άνδρα ηλικίας περίπου 30 ετών, ύψους περίπου 1,75 εκ., ο οποίος ήταν ενδεδυμένος με μαύρο σορτς, έφερε ένα αθλητικό παπούτσι στο αριστερό πόδι και μαύρο υφασμάτινο βραχιόλι στον δεξιό καρπό.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου