ΤΟΠΙΚΑ

Σοβαρό επεισόδιο στο ΙΚΑ Βόλου

σοβαρό-επεισόδιο-στο-ικα-βόλου-427861
Νέο επεισόδιο στο ΙΚΑ, αυτή τη φορά στις διοικητικές υπηρεσίες του Βόλου. Σύμφωνα με υπηρεσιακούς παράγοντες του ΙΚΑ επαγγελματίας επιτέθηκε εναντίον υπαλλήλου του Τμήματος Εσόδων στο Βόλο με άγριες διαθέσεις. Το επεισόδιο πήρε έκταση με αποτέλεσμα να κληθεί η Αστυνομία, ενώ αργά το μεσημέρι κατατέθηκαν μηνύσεις εκατέρωθεν.
Νωρίς το μεσημέρι σύμφωνα με υπαλλήλους του ΙΚΑ, επαγγελματίας του Βόλου απευθύνθηκε στο Τμήμα Εσόδων ζητώντας να του χορηγηθεί ασφαλιστική ενημερότητα. Το γεγονός ωστόσο ότι έπρεπε να ελεγχθούν όλες οι επιχειρήσεις που διαθέτει μέχρι να δοθεί το πράσινο φώς για την ενημερότητα, προκάλεσε την αντίδραση του επαγγελματία που σύμφωνα με το ΙΚΑ, επιτέθηκε στον υπάλληλο της υπηρεσίας.
Αμέσως κλήθηκε η Αστυνομία ενώ λίγο αργότερα στο Αστυνομικό Τμήμα Βόλου τόσο ο υπάλληλος του ΙΚΑ όσο και ο επαγγελματίας κατέθεσαν μηνύσεις εκατέρωθεν. Σύμφωνα με τους υπηρεσιακούς παράγοντες του ΙΚΑ στο Βόλο, το Ίδρυμα την ερχόμενη εβδομάδα θα καταθέσει νέα μήνυση για «παρακώλυση της λειτουργίας του».
Χορήγηση επιδομάτων
σε νεφροπαθείς
Εξάλλου την εκταμίευση ποσού ύψους 250.000 ευρώ υπέγραψε χθες ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός για τους πολίτες με αναπηρία που λαμβάνουν επιδόματα πρόνοιας και νεφροπαθών, για τους μήνες Μάιο και Ιούνιο.
«Η κοινωνική μέριμνα είναι αναγκαία ευθύνη όλων μας στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε, ιδιαίτερα για την ευπαθή αυτή κοινωνική ομάδα που αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα στην καθημερινή της ζωή», τόνισε ο κ. Αγοραστός.
Παράλληλα, κάλεσε τους ΟΤΑ της Θεσσαλίας να υποβάλλουν έγκαιρα όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά, προκειμένου να καταβληθούν τα χρήματα στους δικαιούχους των δομών «Βοήθεια στο Σπίτι» για το διάστημα από Ιανουάριο έως Ιούνιο 2011 και να συνεχιστεί η παροχή υπηρεσιών φροντίδας.
Εξάλλου, ο Κ. Αγοραστός υπέγραψε την εκταμίευση ποσού 3.767.151,84 ευρώ για την αποζημίωση απαλλοτριωθέντων ακινήτων του έργου «Παράκαμψη Λάρισας – Τμήμα από Ε.Ο. Λάρισας – Κοζάνης έως τη Γ΄ Γέφυρα Πηνειού (γέφυρα Νέας Σμύρνης)».
Πρόκειται για ένα έργο που όπως ανέφερε «συμβάλει καθοριστικά στην άμβλυνση των κυκλοφοριακών προβλημάτων που αντιμετωπίζει το κέντρο της πόλης, καθώς, ένα μεγάλο κομμάτι της κυκλοφορίας εκτρέπεται πλέον εκτός του πολεοδομικού ιστού της Λάρισας, οδηγώντας στην αποσυμφόρηση κεντρικών αστικών αρτηριών».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου