Κάλεσμα για «ευρεία συνέργεια, με στόχο την αναγέννηση του ΤΕΕ»

Τελευταία ενημέρωση: 2019-09-09, 20:03:17
Ο Κώστας Καραγιάννης επικεφαλής της παράταξης «Μηχανικών Αναγέννησις»
Κάλεσμα για «ευρεία συνέργεια, με στόχο την αναγέννηση του ΤΕΕ»

Από την παράταξη «Μηχανικών Αναγέννησις», ενόψει των εκλογών στο Τεχνικό Επιμελητήριο Μαγνησίας

 

Κάλεσμα προς όλες τις δημιουργικές δυνάμεις για μία ευρεία και διαφανή συνέργεια για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των μηχανικών απευθύνει η «Μηχανικών Αναγέννησις», επικεφαλής της οποίας είναι ο Κώστας Καραγιάννης, με αφορμή τις εκλογές στις 3 Νοεμβρίου για την ανάδειξη των νέων οργάνων Διοίκησης του Τεχνικού Επιμελητηρίου.

Με δεδομένο ότι η κατάθεση υποψηφιοτήτων ολοκληρώνεται στις 24 Σεπτεμβρίου, η παράταξη καλεί τους συναδέλφους της μηχανικούς να πράξουν πάνω από κομματικές προελεύσεις, παρατάξεις, αγκυλώσεις, ηγεμονισμούς και στείρες αντιπαραθέσεις.

Οπως εξηγεί, «το τοπικό Τεχνικό Επιμελητήριο, εδώ και καιρό, ουσιαστικά υπολειτουργεί. Η αναστολή λειτουργίας της Αντιπροσωπείας και των Επιστημονικών Επιτροπών, καθώς και οι ελάχιστες και με περιορισμένη θεματολογία συνεδριάσεις της Διοικούσας Επιτροπής, περιόρισαν δραματικά τον άλλοτε κυρίαρχο ρόλο του ΤΕΕ. Επιστολές με περιορισμένη αποτελεσματικότητα, επιστημονικές δράσεις με μικρή απήχηση και σποραδικές ανακοινώσεις ανάμεσα σε ανεκπλήρωτες προσωπικές πολιτικές επιδιώξεις, διαμόρφωσαν την εικόνα της εγκατάλειψης και της απαξίωσης που όλοι μας αντιλαμβανόμαστε».

Αντίθετα η παράταξη του ΤΕΕ Μαγνησίας σημειώνει ότι ο Διεπιστημονικός Φορέας «Μηχανικών Αναγέννησις», έχοντας στις τάξεις της στελέχη υψηλής επιστημονικής κατάρτισης, με βραβεύσεις και απανωτές διακρίσεις, έχει καταθέσει σημαντικές & τεκμηριωμένες προτάσεις για την ανασυγκρότηση και αναγέννηση του Επιμελητηρίου.

«Την τριετία 2016-2019, ως Μέλη της «Μηχανικών Αναγέννησις» δεν μείναμε με «σταυρωμένα τα χέρια». Με τακτικές, ανοιχτές Συνεδριάσεις και πλήρη διαφάνεια, συνδιαμορφώσαμε θέσεις και προτάσεις, τις οποίες προωθήσαμε μέσα από τους δικούς μας διαύλους, προς τα αρμόδια Υπουργεία και την Τοπική Αυτοδιοίκηση», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η «Μηχανικών Αναγέννησις» απευθύνει κάλεσμα διαφανούς συνεργασίας σημειώνοντας ότι τον κόσμο των μηχανικών απασχολούν σημαντικά ζητήματα, όπως (ενδεικτικά) η ανεργία, η υποαπασχόληση, οι χαμηλές αμοιβές, οι υπερβολικές εκπτώσεις, τα ασαφή επαγγελματικά δικαιώματα, το νομοθετικό αλαλούμ, το ασφαλιστικό, το συνταξιοδοτικό και η γενικότερη υποβάθμιση των Μηχανικών, η μείωση των συντελεστών δόμησης, οι νέοι περιορισμοί στην εκτός σχεδίου δόμηση κ.ά.

Η πρόσκληση απευθύνεται προς «όλες τις δημιουργικές δυνάμεις, σε όλους τους συνδυασμούς, σε κάθε έναν και σε κάθε μία από εσάς ξεχωριστά. Σε όλους όσους έχουν διάθεση για δουλειά και θέλουν να δουν το «Σπίτι των Μηχανικών» να ξαναγεννιέται. Ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας, για να διεκδικήσουμε το καλύτερο. Και να είστε σίγουροι πως όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε!!!».

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
3
=