ΤΟΠΙΚΑ

Με μικρό… καλάθι ξεκινά η συγκομιδή των μήλων

με-μικρό-καλάθι-ξεκινά-η-συγκομιδή-τ-381933

Με μικρό… καλάθι ξεκινά η συγκομιδή των μήλων στον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου, που τον περασμένο Ιούνιο είχε πληγεί από καταστροφική χαλαζόπτωση. Η φετινή παραγωγή αναμένεται να είναι μειωμένη σε σχέση με πέρυσι ακριβώς λόγω της ζημιάς που υπέστη από το χαλάζι, σε κάθε περίπτωση όμως «δεν θα λείψουμε από την τοπική αγορά», όπως διεμήνυσε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς Ι. Κράββαρης.

Ηδη παραγωγοί έχουν προχωρήσει στη συγκομιδή της πρώιμης ποικιλίας, αλλά και των αχλαδιών, που έδειξαν μείωση παραγωγής σε σχέση με πέρυσι της τάξης του 30%.

Εντός των επόμενων ημερών, σύμφωνα με τον κ. Κράββαρη, ξεκινά η συγκομιδή και του κόκκινου μήλου. «Ξεκινάμε δειλά – δειλά σε μια εβδομάδα και μετά τις 15 του μήνα θα είναι οι κύριες εργασίες», τόνισε ο ίδιος στον απόηχο της προχθεσινής σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του συνεταιρισμού για οργανωτικά ζητήματα της συγκομιδής των μήλων.

Οπως ανέφερε ο κ. Κράββαρης πέρυσι η παραγωγή των μήλων ανήλθε στους 15.000 τόνους. «Φέτος θα είναι μειωμένη, αλλά θα κινηθούμε κανονικά στην αγορά» εκτίμησε, τονίζοντας ότι παρά τις απώλειες στην παραγωγή ο συνεταιρισμός προσανατολίζεται και σε συμφωνίες με Αίγυπτο και Ισραήλ για την εξαγωγή μήλων.

«Αγκάθι» για τις εργασίες συγκομιδής αποτελεί η αγροτική οδοποιία που σε ορισμένα σημεία είναι κατεστραμμένη και θα πρέπει να αποκατασταθεί προκειμένου να γίνεται με ασφάλεια η μεταφορά των μήλων από το κτήμα στον συνεταιρισμό.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου