ΑΛΜΥΡΟΣ

ΠΟΕΔΗΝ για Μαχαιρίτσα: Αν υπήρχε ασθενοφόρο στον Αλμυρό θα υπήρχαν ελπίδες

ποεδην-για-μαχαιρίτσα-αν-υπήρχε-ασθεν-382146

Η ΠΟΕΔΗΝ με ανακοίνωσή της καταγγέλει την έλλειψη ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας Αλυμρού στο Βόλο, με αφορμή το θάνατο του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα.

«Για μια ακόμη φορά δεν υπήρχε ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού Βόλου. Για άλλη μια φορά, χθες το βράδυ, το Κέντρο Υγείας Αλμυρού, δεν είχε βάρδια» αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το ΕΚΑΒ ειδοποιήθηκε για επείγον περιστατικό από την περιοχή Πτελεού Μαγνησίας στις 04:27 το πρωί της Δευτέρας. Κινητή ιατρική μονάδα ξεκίνησε αμέσως αλλά όχι από το Κέντρο Υγείας Αλμυρού, που απέχει 30 χιλιόμετρα από τον Πτελεί αλλά από τον Βόλο, ο οποίος απέχει 70 χιλιόμετρα και δη επαρχιακό δίκτυο.

Το ασθενοφόρο έφτασε στον Πτελεό και στο σπίτι του καλλιτέχνη περίπου 45 λεπτά περίπου μετά την κλήση, δηλαδή στις περίπου 05:15.

«Εάν υπήρχε ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού θα έφτανε στο περιστατικό σε πολύ λιγότερο χρόνο και θα υπήρχαν ελπίδες για την ζωή του ασθενούς» τονίζει στην ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ.

Σημειωτέον πως στο ΕΚΑΒ Βόλου είναι διαθέσιμα ανά οκτάωρο τρία αθενοφόρα τα οποία κατά την ΠΟΕΔΗΝ δεν προλαβαίνουν να καλύψουν και τις ανάγκες των ορεινών περιοχών καθώς οι αποστάσεις είναι δυσπρόσιτες και μεγάλες. «Όταν δεν διαθέτουν ασθενοφόρα τα Κέντρα Υγείας και καλούν ασθενοφόρο από το σταθμό του ΕΚΑΒ Βόλου οι διακομιδές καθυστερούν έως και 4 ώρες. Πόσα τραγικά περιστατικά πρέπει να συμβούν για να στελεχωθούν τα Κέντρα Υγείας με πληρώματα ασθενοφόρου;» καταλήγει η ΠΟΕΔΗΝ.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου