ΤΟΠΙΚΑ

Άρση συναγερμού για τη φυματίωση στο Νοσοκομείο Βόλου

άρση-συναγερμού-για-τη-φυματίωση-στο-ν-382160

Δεν υπάρχει ενεργή νόσο στα τρία άτομα που μεταφέρθηκαν από το Κέντρο Υγείας Αλμυρού στο Νοσοκομείο- Καθησυχάζει η Διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου

Άρση συναγερμού στο Νοσοκομείο Βόλου για τα τρία άτομα που μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Βόλου και έγινε αναφορά στο ΚΕΕΛΠΝΟ για φυματίωση. Όπως έγινε γνωστό χθες από τη Διοίκηση του Αχιλλοπουλείου, τελικά «θετικά αναφερόμενο ως κρούσμα φυματίωσης» είναι μόνο ένα, και αφορά στον άνδρα Αλβανικής καταγωγής, συγγενή της οικογένειας από το Αχίλλειο Αλμυρού, ο οποίος αναχώρησε για την Αλβανία την περασμένη εβδομάδα.

Σύμφωνα με τον υποδιοικητή Χαρ. Αποστολίδη, η κινητοποίηση για τη διακομιδή των δύο γυναικών και του ανήλικου κοριτσιού το Σάββατο το μεσημέρι στο Αχιλλοπούλειο, κρίθηκε απαραίτητη μετά τη θετική εξέταση Mantoux, σ΄ένα από τα τρία άτομα που εξετάστηκαν στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού.

«Επειδή έγινε αναφορά στο ιστορικό του αλλοδαπού συγγενή τους ο οποίος έχει προσβληθεί από τη νόσο και επειδή όπως ήταν φυσικό οι γυναίκες ανησύχησαν επισκέφτηκαν ιδιώτη γιατρό, ο οποίος και συνέστησε να υποβληθούν σε εξετάσεις. Στον έλεγχο που ακολούθησε στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού η εξέταση mantoux ήταν θετική και έτσι προέκυψε ο συναγερμός και ζητήθηκε η διακομιδή στο Αχιλλοπούλειο», εξήγησε ο ίδιος.

Το Κέντρο Υγείας Αλμυρού υποχρεωτικά, όπως προβλέπει το σχετικό Πρωτόκολλο, ενημέρωσε τη Διεύθυνση Υγείας που με τη σειρά της ενημέρωσε το ΚΕΕΛΠΝΟ, για να ακολουθηθεί συγκεκριμένη διαδικασία.

Στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του ΓΝΒ όπου ακολούθησε εργαστηριακός και ακτινολογικός έλεγχος, ο οποίος έδειξε ότι «δεν υπάρχει ενεργή νόσο», όπως επισήμανε ο υποδιοικητής στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Οι γιατροί πάντως ενημέρωσαν τα τρία άτομα πως έχουν τη δυνατότητα να προγραμματίσουν επιπλέον εργαστηριακό έλεγχο, αν το επιθυμούν. ο οποίος σε αυτές τις περιπτώσεις γίνεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου