ΤΟΠΙΚΑ

Συμπράττει στην αντιμετώπιση αέριας ρύπανσης ο Δικηγορικός Σύλλογος

συμπράττει-στην-αντιμετώπιση-αέριας-382210

Την πρόθεσή του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου (ΔΣΒ) να συμπράξει με τους υπόλοιπους επιστημονικούς φορείς σε μία μόνιμη επιτροπή για την αντιμετώπιση του προβλήματος της αέριας ρύπανσης γνωστοποίησε χθες ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου, Χρήστος Στρατηγόπουλος.

Σε δηλώσεις του ο κ. Στρατηγόπουλος τόνισε ότι η υπεύθυνη αντιμετώπιση του υπαρκτού προβλήματος της αέριας ρύπανσης της πόλης ως τμήματος του γενικότερου ζητήματος της περιβαλλοντικής υποβάθμισης της ευρύτερης περιοχής απαιτεί την ψύχραιμη και επιστημονικά έγκυρη αποτίμηση των σύνθετων και πολυεπίπεδων παραμέτρων του ζητήματος απ’ όλους όσους είτε λόγω αρμοδιότητας είτε εκούσια, φιλοδοξούν να συμβάλλουν στην επίτευξη βιώσιμης και προοπτικής λύσης του.

«Στο πλαίσιο αυτό είναι στην απόλυτα θετική κατεύθυνση αυτό το οποίο τις τελευταίες μέρες ακούστηκε για συνέργειες μεταξύ των φορέων αρμόδιων και αυτών που έχουν την πρόθεση και τη δυνατότητα να υποστηρίξουν τη λειτουργία των αρμόδιων αρχών προκειμένου με επιστημονικά άρτιο τρόπο να προσεγγιστούν όλα τα θέματα, τα οποία προκύπτουν τα οποία δεν ανήκουν σε αποκλειστικές αρμοδιότητες ή σε αποκλειστικά επιστημονικά πεδία.

Σε αυτή την κατεύθυνση ο ΔΣΒ, ο οποίος συνειδητά μέχρι τώρα έχει αποφύγει τις μεμονωμένες και αποσπασματικές ενέργειες, δηλώνει την πρόθεσή του να συμπράξει με τους υπόλοιπους επιστημονικούς φορείς σε μία μόνιμη επιτροπή, η οποία θα υποστηρίξει με γνωστική επάρκεια τη λειτουργία των αρμόδιων φορέων προς την κατεύθυνση προοπτικών και βιώσιμων λύσεων», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι στην ίδια κατεύθυνση οι επιστημονικοί φορείς της πόλης θα πρέπει χωρίς άσκοπες πρωταγωνιστικές φιλοδοξίες ενός εκάστου να καθίσουν και να συνεργαστούν.

Να συνεργαστούν, όπως πρόσθεσε, όχι μόνο για να αποτιμήσουν την υφιστάμενη πραγματικότητα και να προτείνουν ρεαλιστικές λύσεις κατασταλτικές στα προβλήματα, τα οποία αναφύονται, αλλά κυρίως να επεξεργαστούν μελλοντικές προοπτικές διοικητικές επιλογές από τους φορείς που έχουν την αρμοδιότητα και την πρωτοβουλία των κινήσεων και αναφέρομαι στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον δήμο Βόλου.

Στόχος θα πρέπει να είναι να υπάρξουν προοπτικά οι βέλτιστες διοικητικές επιλογές που θα λύσουν ή θα αμβλύνουν δραστικά τα προβλήματα που δημιουργούνται από την αναγκαστική συνύπαρξη γειτνίαση του οικιστικού περιβάλλοντος και βιομηχανικών υποδομών υψηλής όχλησης, είπε ακόμη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου