ΤΟΠΙΚΑ

Σοκαρισμένοι οι καλλιτέχνες αποχαιρετούν τον Λαυρέντη

σοκαρισμένοι-οι-καλλιτέχνες-αποχαιρ-382403

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, που πέθανε ξαφνικά τα ξημερώματα της Δευτέρας, είχε συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα μουσικά ονόματα της χώρας, δημιουργώντας αξέχαστες επιτυχίες.

Μιλώντας μερικοί από αυτούς στο newsit.gr αποχαιρετούν τον αγαπημένο τραγουδοποιό, και κάνουν λόγο για έναν σπουδαίο καλλιτέχνη και άνθρωπο.

Λάκης Παπαδόπουλος: Μου ήρθε στο κεφάλι

Σοκαρισμένος και ο Λάκης Παπαδόπουλος δήλωσε πως «Είναι άδικο. Ένας σημαντικός στοιχείο, ένας φίλος καλλιτέχνης. Καταπληκτικός τραγουδιστής, καταπληκτικός συνθέτης, καλός άνθρωπος. Φεύγει νέος, 62 ετών. Τι να πω; Μου ήρθε στο κεφάλι… Τι να πω, τι να πω; Μαζί έχουμε τραγουδήσει, έχουμε κάνει τραγούδια. Τι να πω; Αποδεκατιζόμαστε.»

Ζουγανέλης: Το μυαλό μου είναι διαλυμένο

Συγκλονισμένος ο Γιάννης Ζουγανέλης δηλώνει πως «είναι μια απώλεια της σύγχρονης ζωής. Πρώτα απ’ όλα για την αξιοπρέπειά του στην καθημερινότητα. Ένας ιδεολόγος καλλιτέχνης που σκεφτόταν αρμονικά για τη ζωή, είχε τις θέσεις, όμως οι θέσεις ήταν τέτοιες που δημιουργούσε στον άλλον μια αγάπη για να μπει στη διαδικασία της αρμονίας. Ήταν μια απέριττη, σεμνή προσωπικότητα. Συνυπήρξα με τον Λαυρέντη στη ζωή και πάντοτε μιλούσαμε για τη ζωή. Είχε συνεχώς ένα χαμόγελο αποτυπωμένο στο πρόσωπό του. Το μυαλό μου είναι διαλυμένο. Ήταν άνθρωπος της παρέας, της συνύπαρξης, της χαράς και της ζωής. Την ευγνωμονούσε και την εξέφραζε μέσα από τα τραγούδια. Είχε ένα εξαιρετικό παιδί, τη γυναίκα του τη φοβερή. Ήταν μια ιδιόμορφη αλλά πολύ θετική προσωπικότητα. Ελεύθερος άνθρωπος. Νιώθω ότι έφυγε από τη ζωή μου ένα τεράστιο μπουκέτο συναισθημάτων».

Μητσιάς: Ο πιο ταλαντούχος αυτής της γενιάς

Ο τραγουδιστής Μανώλης Μητσιάς σημειώνει πως «νομίζω πως ήταν ο πιο ταλαντούχος αυτής της γενιάς ο Λαυρέντης. Σημαντικός δημιουργός, καταπληκτικός άνθρωπος, σπουδαίος. Ήταν ο καλύτερος της γενιάς αυτής. Της τελευταίας φουρνιάς των Ελλήνων δημιουργών. Ήταν φίλος μου, λυπάμαι που δεν συνεργάστηκα μαζί του, το ήθελα κι εγώ κι εκείνος. Να έχει καλό ταξίδι. Καλό παράδεισο. Ήταν σπουδαίος άνθρωπος και πολύ καλό παιδί. Με σόκαρε η είδηση. Τρελάθηκα, έμεινα άναυδος. Λυπάμαι πολύ».

Κατσαρός: Τον θαύμασα

«Ο Λαυρέντης είναι ένας από τους συνθέτες που θαύμασα. Κρίμα που έφυγε τόσο νέος γιατί είχε πολλά να δώσει. Αφήνει το έργο του που θα το ακούν οι νεότεροι. Είναι απώλεια για τον χώρο μας» αναφέρει ο γνωστός μουσικός Νίκος Κατσαρός.

Πολυκανδριώτης: Είμαι συγκλονισμένος

Στο ίδιο μήκος κύματος ο Θανάσης Πολυκανδριώτης αναφέρει «είμαι συγκλονισμένος από το πρωί που το έμαθα. Ο Λαυρέντης ήταν αγαπημένος φίλος. Είναι λυπηρό ότι στα 63 μπορούμε να έχουμε τέτοιους θανάτους, γιατί η ζωή έχει μεγαλώσει το όριό της.

Και ιδιαίτερα σ’ εμάς, τους ανθρώπους της τέχνης που λέει η λαϊκή ρήση ότι δεν πεθαίνουν ποτέ… ναι, δεν θα πεθάνουν ποτέ τα τραγούδια του Λαυρέντη. Ο Λαυρέντης δεν θα πεθάνει ποτέ γιατί θα τον έχουμε στη μνήμη και στην καρδιά μας. Ο κόσμος βέβαια περισσότερο κι εμείς ιδιαίτερα που τον αγαπάμε γιατί μας προσέφερε πάρα πολλά. Ιδιαίτερα εμένα μου έχει κάνει τεράστια εντύπωση η απλότητά του, το ταλέντο του το μεγάλο. Ήταν πολύ αγχώδης. Και δυστυχώς το άγχος σκοτώνει. Ας μείνουμε με την αίσθηση των τραγουδιών του και να του ευχηθούμε καλό ταξίδι, όπως πρέπει και όπως όλοι θα πάμε…»

[newsit.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου