ΤΟΠΙΚΑ

Χωρίς νερό για έξι ώρες Αλυκές και Διμήνι

χωρίς-νερό-για-έξι-ώρες-αλυκές-και-διμή-382428

Χωρίς νερό για έξι περίπου ώρες παρέμειναν προχθές οι κάτοικοι σε Αλυκές και Διμήνι, λόγω εκτεταμένης βλάβης που σημειώθηκε στον κεντρικό αγωγό στη συμβολή της λεωφόρου Αθηνών με την οδό Φιλικής Εταιρείας στη Νεάπολη. Αμεσα συνεργεία της ΔΕΥΑΜΒ έσπευσαν στο σημείο και επιχειρώντας όλο το βράδυ κατάφεραν τελικά λίγο πριν τα μεσάνυχτα να επιδιορθώσουν τη βλάβη, με την υδροδότηση να αποκαθίσταται σταδιακά στις δύο περιοχές.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ, η εκτεταμένη βλάβη σημειώθηκε στις 6 περίπου το απόγευμα προχθές Σάββατο σε αγωγό με διάμετρο 450 στη συμβολή της λεωφόρου Αθηνών με την οδό Φιλικής Εταιρείας στη Νεάπολη Βόλου.

Συνέπεια της βλάβης ήταν να διακοπεί η υδροδότηση τόσο στις Αλυκές, όσο και στο Διμήνι, περιοχές οι οποίες υδροδοτούνται από τον συγκεκριμένο αγωγό.

Συνεργεία της ΔΕΥΑΜΒ, καθώς και αντίστοιχα εργολάβου έσπευσαν στο σημείο για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Οπως αρμοδίως διαπιστώθηκε, η βλάβη ήταν εκτεταμένη και το σημείο δύσκολα προσεγγίσιμο και για αυτόν τον λόγο ζητήθηκε άμεσα η συνδρομή επιπλέον συνεργείων, που έφτασαν στην περιοχή το συντομότερο δυνατό.

Χωρίς την παραμικρή χρονοτριβή τα συνεργεία άρχισαν την εκτέλεση των απαιτούμενων εργασιών για την επιδιόρθωση της βλάβης, με τις δυσκολίες να είναι δεδομένες εξαιτίας της μεγάλης διαμέτρου του αγωγού ύδρευσης.

Οι κατευθύνσεις των αρμοδίων ήταν ότι οι εργασίες θα συνεχιστούν χωρίς διακοπή μέχρι την πλήρη επιδιόρθωση της βλάβης, καθώς κυρίαρχο μέλημα και βασική προτεραιότητα ήταν να αποκατασταθεί η υδροδότηση το συντομότερο δυνατό, προκειμένου να μην παραμείνουν χωρίς νερό για περισσότερες ώρες οι καταναλωτές σε Αλυκές και Διμήνι, οι οποίοι εξέφραζαν τις διαμαρτυρίες τους για το γεγονός ότι δεν είχαν νερό στα σπίτια και τις επιχειρήσεις τους.

Σε αυτό το πλαίσιο τα συνεργεία εργάστηκαν πυρετωδώς όλο το βράδυ και τελικά κατάφεραν να επιδιορθώσουν τη βλάβη λίγο πριν τα μεσάνυχτα προχθές Σάββατο.

Να σημειωθεί ότι αμέσως μετά την ολοκλήρωση των απαιτούμενων εργασιών επιδιόρθωσης της βλάβης η υδροδότηση προς Αλυκές και Διμήνι αποκαταστάθηκε σταδιακά, προκειμένου να μη δοθεί απότομα πίεση στον αγωγό και προκύψει και πάλι πρόβλημα.

«Η βλάβη» επισημαίνει ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ Στ. Παπαευσταθίου «σημειώθηκε σε αγωγό με μεγάλη διάμετρο και κατά συνέπεια ήταν δύσκολη η επιχείρηση επιδιόρθωσης. Ζητήθηκε η συνδρομή επιπλέον συνεργείων, τα οποία εργάστηκαν όλο το βράδυ και τελικά καταφέραμε λίγο πριν τα μεσάνυχτα να αποκαταστήσουμε σταδιακά την υδροδότηση προς Αλυκές και Διμήνι. Η σταδιακή υδροδότηση ήταν απαραίτητη, προκειμένου να μη δεχτεί απότομα πίεση ο αγωγός και προκύψει νέα βλάβη» υπογραμμίζει ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΑΡΑΜΑΝΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου