ΤΟΠΙΚΑ

Και τώρα εκλογές μέσω ΝΑΤΟ (2)

και-τώρα-εκλογές-μέσω-νατο-2-851206

Αν διάβαζαν μια στάλα, θα ήξεραν ότι μόλις στις 27 Απριλίου, στο Όσλο της Νορβηγίας, έγινε άτυπη σύνοδος των υπουργών Εξωτερικών της Συμμαχίας. Και ότι την ίδια ημέρα ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Ολλανδός Γιαπ ντε Χουπ Σέφερ, σε συνάντηση με τους αρχηγούς επιτελείων της «Χάρτας της Αδριατικής» και άλλων χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης -και της Ελλάδας φυσικά- ξεκαθάρισε στους τρεις ενδιαφερόμενους ότι η απόφαση για την ένταξή τους θα ληφθεί τον Απρίλιο του 2008. Και ζήτησε από τους δύο -Τίρανα και Σκόπια- να δείξουν μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και συνέπεια στην εκπλήρωση των προϋποθέσεων που έχουν τεθεί. Όπως είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του Γ.Γ. “οι προσκλήσεις προς την Ομάδα έχουν προγραμματιστεί για το επόμενο έτος, ωστόσο δεν υπάρχουν εγγυήσεις, καθώς και οι τρεις χώρες πρέπει να εφαρμόσουν μεταρρυθμίσεις. Η Συμμαχία απαιτεί από τις αλλαγές να είναι αμετάκλητες, και η πρόοδος που επιτυγχάνεται μακροχρόνια”, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος Τύπου.
Το άλλο με το οποίο μας βομβάρδισαν ως λόγο επίσπευσης των εκλογών ήταν το επιχείρημα ότι ο μεσολαβητής του ΟΗΕ στην υπόθεση του ονόματος, Μάθιου Νίμιτς, θα καταθέσει τον Σεπτέμβρη την εντολή του χωρίς κανένα θετικό πόρισμα. Αλλά όταν ο εκπρόσωπος του κ. Νίμιτς είπε ότι δεν υπάρχει τέτοιο θέμα, το έκαναν…γαργάρα. Για να μη χαλάσει η σούπα του «επίκεινται εκλογές».
Βλέπετε οι διαπλεκόμενοι επείγονται να γίνουν εκλογές νωρίτερα. Πιστεύοντας ότι ο εκλογικός νόμος Σκανδαλίδη θα αναδείξει μια βουλή ανίκανη να δώσει ισχυρή κυβέρνηση. Οπότε εκείνοι θα είναι πανίσχυροι. Πάνω από κόμματα και ηγέτες. Θα κάνουν παιγνίδι.
Το χειμώνα του 2004, καλεσμένος σε τηλεοπτικό δελτίο, άκουγα έναν πολύφερνο νεαρό «δημοσιογράφο», με ύφος που έδειχνε ότι μόλις τον είχε πάρει τηλέφωνο ο πρωθυπουργός, να εξηγεί γιατί «θα τις κάνει τώρα τις εκλογές ο Καραμανλής». Μη έχοντας μάθει να μασάω τα λόγια μου, του είπα δημοσίως πόσο βλακώδη ήταν όλα αυτά. Έκτοτε δεν με ξανακάλεσαν, ως τον περασμένο Φεβρουάριο. Οπότε άκουσα πάλι τις ίδιες εξυπνάδες, από άλλο παρουσιαστή και αντέδρασα με τον ίδιο τρόπο. Υπερασπιζόμενος τη σοβαρότητα της δημοσιογραφίας. Και φυσικά…ξανακόπηκα. Ίσως περιμένουν…τις εκλογές για να…δικαιωθούν.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου