Διάρρηξη σε πρακτορείο ΟΠΑΠ στις Αλυκές από κουκουλοφόρους

Τελευταία ενημέρωση: 2019-09-09, 09:27:02
Διάρρηξη σε πρακτορείο ΟΠΑΠ στις Αλυκές από κουκουλοφόρους

Εσπασαν με λοστό την κεντρική είσοδο πρακτορείου ΟΠΑΠ στις Αλυκές, άρπαξαν ποσό της τάξης των 2.000 ευρώ από το χρηματοκιβώτιο, 25 πακέτα Σκρατς και λαχεία και τράπηκαν σε φυγή στο σκοτάδι, ενώ ένας εκ των ιδιοκτητών της επιχείρησης έβλεπε καρέ - καρέ τις κινήσεις τους από κάμερα ασφαλείας. Η διάρρηξη σημειώθηκε στις 4 χθες τα ξημερώματα από δύο κουκουλοφόρους, προκαλώντας αναστάτωση και ανησυχία στην περιοχή. Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών έχει εξαπολύσει η Αστυνομία.

Τη διάρρηξη της επιχείρησής του κυριολεκτικά σε ζωντανή μετάδοση είδε προχθές τα ξημερώματα ο ένας εκ των ιδιοκτητών πρακτορείου ΟΠΑΠ στις Αλυκές.

Ολα συνέβησαν στις 4 τα ξημερώματα χθες στις Αλυκές, όταν δύο κουκουλοφόροι έσπασαν με λοστό τη γυάλινη κεντρική είσοδο του πρακτορείου ΟΠΑΠ και άρπαξαν από το χρηματοκιβώτιο ποσό ύψους 2.000 ευρώ, 25 πακέτα Σκρατς και λαχεία και τράπηκαν σε φυγή στο σκοτάδι, με τη συνολική απώλεια για τους ιδιοκτήτες να ανέρχεται, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις τους, στο ποσό των 11.000 ευρώ.

Μόλις οι άγνωστοι δράστες εισέβαλαν στο πρακτορείο άρχισε να χτυπά ο συναγερμός και αμέσως δόθηκε σήμα στην εταιρεία φύλαξης, η οποία με τη σειρά της έστειλε προσωπικό στο σημείο, ειδοποιώντας ταυτόχρονα την Αστυνομία, αλλά και τους ιδιοκτήτες.

Αμέσως ο ένας εκ των ιδιοκτητών, ο οποίος βρισκόταν εκτός Βόλου, συνδέθηκε με την κάμερα ασφαλείας του πρακτορείου και έβλεπε κυριολεκτικά σε ζωντανή μετάδοση τους δύο κουκουλοφόρους δράστες να αδειάζουν την επιχείρησή του.

Ο ιδιοκτήτης έβλεπε στην κάμερα δύο σκιές να κλέβουν το πρακτορείο, χωρίς να μπορεί να διακρίνει τα χαρακτηριστικά τους, καθώς είχαν τα πρόσωπα καλυμμένα.

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Αστυνομίας με περιπολικά και η Ασφάλεια με συμβατικά οχήματα, ωστόσο οι άγνωστοι δράστες είχαν ήδη τραπεί σε φυγή, καθώς σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας έδρασαν αστραπιαία και χάθηκαν στο σκοτάδι.

Η Αστυνομία έχει ήδη εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, αξιοποιώντας όλα τα διαθέσιμα στοιχεία από την κάμερα ασφαλείας του πρακτορείου ΟΠΑΠ, καθώς και τις αντίστοιχες των γύρω καταστημάτων.

Να σημειωθεί ότι αμέσως ενημερώθηκε αρμοδίως ο ΟΠΑΠ, που με τη σειρά του ακύρωσε όλα τα δελτία Σκρατς, που κλάπηκαν από το πρακτορείο στις Αλυκές, ενώ η ίδια διαδικασία τηρήθηκε και για τα αντίστοιχα λαχεία, τα οποία πλέον δεν έχουν αντίκρισμα, ενώ, όπως επίσης αρμοδίως επισημάνθηκε, το μόνο που μπορούν να κάνουν οι δράστες είναι να πουλήσουν Σκρατς και λαχεία σε κάποιους που δεν γνωρίζουν ότι σε όλες τις αντίστοιχες περιπτώσεις δελτία και λαχεία ακυρώνονται αμέσως.

Τέλος, να σημειωθεί ότι έντονος είναι πλέον ο προβληματισμός στους ιδιοκτήτες πρακτορείων ΟΠΑΠ στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου και της Μαγνησίας γενικότερα, καθώς το χθεσινό ήταν ένα ακόμη κρούσμα και σε αυτό το πλαίσιο ζητούν την άμεση έγκριση και λήψη μέτρων ασφαλείας, κάνοντας λόγο για στοχοποίηση των πρακτορείων.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΑΡΑΜΑΝΗΣ

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
9
=