ΤΟΠΙΚΑ

Με φυματίωση κοριτσάκι και δύο γυναίκες στο Νοσοκομείο Βόλου

με-φυματίωση-κοριτσάκι-και-δύο-γυναίκ-383690

«Γέφυρα» μεταξύ ΚΕΕΛΠΝΟ και Διεύθυνσης Υγιεινής Μαγνησίας για τη διαχείριση των ασθενών

Συναγερμός σήμερα στο Νοσοκομείο Βόλου. Δύο αλλοδαπές γυναίκες και ένα ανήλικο κοριτσάκι μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο Αχιλλοπούλειο με θετικά συμπτώματα φυματίωσης από το Αχίλλειο Αλμυρού. Σύμφωνα μάλιστα με καλά πληροφορημένες πηγές του taxydromos.gr, ενημερώθηκε αμέσως το ΚΕΕΛΠΝΟ και η Διεύθυνση Υγιεινής της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας που έδωσαν σχετικές οδηγίες για την ενημέρωση του οικογενειακού περιβάλλοντος.

Η μητέρα και το κοριτσάκι είναι κάτοικοι του γνωστού χωριού της Νοτιοδυτικής Μαγνησίας. Η δεύτερη γυναίκα, συγγενής της οικογένειας ήταν επισκέπτης. Υποβλήθηκαν στις σχετικές εργαστηριακές εξετάσεις και τα δείγματα που ελήφθησαν ήταν θετικά. Τόσο οι δύο γυναίκες, όσο και το μικρό κοριτσάκι, έχουν προσβληθεί από φυματίωση.

«Αναζητείται» τέταρτο άτομο, άνδρας, ο οποίος αναχώρησε προχθές από το σπίτι της οικογένειας και ταξίδεψε με λεωφορείο για την Αλβανία. Η νόσος είναι μεταδοτική και όπως είναι φυσικό θα πρέπει να ενημερωθούν όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί του για να λάβουν συγκεκριμένη αγωγή, αν στο μεταξύ δε νοσήσουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κατάσταση της υγείας τους είναι σοβαρή και δεν αποκλείεται να δοθεί εντολή να μεταφερθούν τελικά στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου