ΤΟΠΙΚΑ

Δράσεις στα «Ηλιοτρόπια»

δράσεις-στα-ηλιοτρόπια-383847

Στο πλαίσιο διακρατικού προγράμματος ένταξης ατόμων με αναπηρία

Δράσεις υλοποιήθηκαν στον Συνεταιρισμό Ατόμων με Αναπηρία «Ηλιοτρόπια» το προηγούμενο διήμερο, στο πλαίσιο προγράμματος.

Συγκεκριμένα, η ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ με πολυετή δραστηριοποίηση στη λειτουργία δομών και υπηρεσιών για άτομα με αναπηρίες συνεργάζεται μέσω του υποστηριζόμενου συνεταιρισμού ατόμων με αναπηρία «Ηλιοτρόπια» με τη ΜΚΟ «Αλλάζω εμένα… και τον κόσμο» στο πλαίσιο διακρατικού προγράμματος ένταξης των ατόμων με αναπηρία, το οποίο υλοποιείται από τον Σεπτέμβριο του 2018 και θα ολοκληρωθεί τον Ιανουάριο του 2020. Οι άλλοι εταίροι του προγράμματος είναι η ΜΚΟ «OFENSIVA TINERILOR» από τη Ρουμάνια και η «NART» από τη Βουλγαρία και το σχέδιο δράσης το «Exchanging knowledge about educational inclusion» (Ανταλλαγή γνώσεων σχετικά με την ένταξη στην εκπαίδευση) που εντάσσεται στo πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ Plus Βασική Δράση 2, Στρατηγικές Συμπράξεις στον τομέα της εκπαίδευσης, κατάρτισης και της νεολαίας.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, οι συμμετέχοντες επισκέφθηκαν την περασμένη Πέμπτη τον Ανθοκομικό Συνεταιρισμό ΑμεΑ «Ηλιοτρόπια» ενώ χθες Παρασκευή παρακολούθησαν τη χορευτική παράσταση ΑμεΑ από την Κοινωνική Σχολή Χορού της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ που στεγάζεται στο Κοινωνικό Κέντρο Ν. Δημητριάδας. Η Κοινωνική Σχολή Χορού της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ ιδρύθηκε το 2016 με την πλήρη υποστήριξη της ΚΕΚΠΑ -ΔΙΕΚ υπό την ευθύνη της εθελόντριας Γεωργίας Μπουδαλάκη.

Το 2019 λειτούργησε για πρώτη φορά τμήμα λάτιν και συμμετέχουν παιδιά με νοητική υστέρηση αποδεικνύοντας ότι ο χορός δεν έχει όρια και διακρίσεις. Η πρόεδρος της ΚΕΚΠΑ –ΔΙΕΚ Νατάσα Μορφογιάννη μετείχε στις εκδηλώσεις και δεσμεύτηκε να στηρίξει τις δράσεις της Κοινωνικής Σχολής έτσι ώστε ο αριθμός των παιδιών με αναπηρία και μη που θα συμμετέχουν δωρεάν στις ομάδες χορού να αυξηθεί σημαντικά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου