ΤΟΠΙΚΑ

Τιμήθηκε για την προσφορά του στην εκπαίδευση ο π. Ιωάννης Μανίκας

τιμήθηκε-για-την-προσφορά-του-στην-εκπ-383871

Στην πρώτη οργανωτική σύσκεψη για τη νέα σχολική χρονιά στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας

Τον επί 33 χρόνια καθηγητή θεολόγο π. Ιωάννη Μανίκα, που βγήκε στη σύνταξη, τίμησε χθες για την προσφορά του η εκπαιδευτική οικογένεια της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας. Στην πρώτη οργανωτική σύσκεψη που συγκάλεσε το πρωί για τη νέα σχολική χρονιά ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Σωκράτης Σαβελίδης, η συγκίνηση ήταν έκδηλη για τον διευθυντή του 7ου Γενικού Λυκείου Βόλου που φεύγει από την ενεργό εκπαιδευτική δράση.

Ο αγαπημένος καθηγητής, διευθυντής και ιερέας των μαθητών με καταγωγή από το Καστρί Αγιάς του Νομού Λάρισας, υπηρέτησε, από τα 33 συνολικά χρόνια του εκπαιδευτικού του βίου, τα 20 τελευταία στη διεύθυνση του 7ου Γενικού Λυκείου και πρώην Κλασικού. Διετέλεσε επί πενταετία αναπληρωτής διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, έχει διδάξει στα παιδαγωγικά τμήματα προσχολικής αγωγής και δημοτικής εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ενώ το 2003 εκπλήρωσε και μία επιθυμία που όπως λέει είχε παιδιόθεν να ακολουθήσει τον δρόμο της ιεροσύνης. Χειροτονήθηκε διάκονος και έκτοτε διακονεί στη γενέτειρά του στο Καστρί Αγιάς.

Εκείνο όμως που ξεχωρίζει τον π. Ιωάννη Μανίκα ως εκπαιδευτικό είναι η διαχρονική σχέση αγάπης και εμπιστοσύνης με τους μαθητές του που δεν περιορίζεται μόνο στη διάρκεια της σχολικής ζωής αλλά υφίσταται και μετά την αποφοίτησή τους από το σχολείο.

Στον π. Ιωάννη Μανίκα απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα και του ζητήθηκε να είναι εκείνος που θα λέει την προσευχή στην πρώτη κάθε χρόνο οργανωτική σύσκεψη των διευθυντών γυμνασίων και λυκείων.

Στην ίδια σύσκεψη, έγινε συγκινητική αναφορά στον πρόσφατο τραγικό χαμό της 13χρονης Σεραΐνας, αλλά και στην ξαφνική απώλεια του καθηγητή Αντώνη Ανδριανίδη.

Δεν έλειψαν όμως και οι ευχάριστες αναφορές, όπως η επίτευξη του στόχου της αγοράς του λεωφορείου για τις ανάγκες των μαθητών του ΕΕΕΕΚ Βόλου.

Στη σύσκεψη τέθηκαν οι στόχοι για τη νέα χρονιά και ακολούθησε ξεχωριστή συνάντηση με τους διευθυντές των σχολείων που από το νέο σχολικό έτος θα κληθούν να υποδεχθούν μαθητές που ανήκουν στις λεγόμενες ευάλωτες ομάδες πληθυσμού.

Συνέχεια μετεγγραφών

Ειδική σύσκεψη έγινε και μεταξύ των 2ου και 8ου Γενικών Λυκείων Βόλου για το θέμα των μετεγγραφών. «Η σύσκεψη έγινε σε άριστο κλίμα με γνώμονα την ικανοποίηση των αιτημάτων των μαθητών που έχουν πραγματική ανάγκη και την ισόρροπη ανάπτυξη των σχολείων», δήλωσε ο διευθυντής Σωκράτης Σαβελίδης.

Για το θέμα των μετεγγραφών από το 3ο Γυμνάσιο Βόλου εκδόθηκε η ακόλουθη διευκρίνιση: «Το 3ο Γυμνάσιο δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα χώρου, δηλαδή επιπλέον αιθούσης διδασκαλίας. Ωστόσο η α’ τάξη του Γυμνασίου θα λειτουργήσει με τέσσερα τμήματα σύμφωνα με τον προγραμματισμό και τις εντολές της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας».

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου