ΤΟΠΙΚΑ

ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ Βόλου: Κανένα παιδί εκτός δομής

κεκπα-διεκ-βόλου-κανένα-παιδί-εκτός-383902

Σε συμφωνία κατέληξαν γονείς παιδιών με αναπηρίες και η πρόεδρος της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ Νατάσα Μορφογιάννη μέχρι τη λειτουργία και τρίτης δομής

Σε προσωρινή λύση με στόχο να μη μείνει κανένα παιδί με αναπηρία εκτός Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης φαίνεται να κατέληξαν γονείς και η πρόεδρος της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ Νατάσα Μορφογιάννη, σε συνάντηση που είχαν χθες για το μείζον κοινωνικό πρόβλημα που συνιστά ο αποκλεισμός παιδιών με αναπηρίες από δημοτικές δομές λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων. Οι δύο πλευρές φαίνεται να κατέληξαν στην εκ περιτροπής φιλοξενία στα ΚΔΑΠ ΜΕΑ προκειμένου να καλυφθεί το σύνολο των αναγκών και μέχρις ότου λειτουργήσει και το τρίτο ΚΔΑΠ στο πρώην κτίριο του ΚΕΘΕΑ Πιλότος στη Ν. Ιωνία το πιθανότερο από το νέο έτος.

Οπως είναι γνωστό, 11 παιδιά με αναπηρίες που διαθέτουν εγκεκριμένα voucher από την ΕΕΤΑΑ, θα έμπαιναν σε κληρωτίδα για την απορρόφηση έξι, καθώς δεν επαρκούν οι θέσεις στα δύο ΚΔΑΠ. Ο αποκλεισμός πέντε παιδιών θα προκαλούσε μείζον πρόβλημα για τις οικογένειες αλλά και τα ίδια τα παιδιά που θα εξαναγκάζονταν σε… εγκλεισμό στο σπίτι.

Σε σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε χθες, οι δύο πλευρές φαίνεται να κατέληξαν σε από κοινού λύση για την εκ περιτροπής φιλοξενία παιδιών προκειμένου ούτε οι δομές να λειτουργούν υπεράριθμα, ούτε παιδιά να αποκλειστούν εντελώς από αυτές. Μάλιστα το ραντεβού ανανεώθηκε για την επόμενη Τρίτη, στις 11:30 το πρωί, προκειμένου να «κλειδώσει» η λύση.

Οπως σημείωσε η πρόεδρος της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ Νατάσα Μορφογιάννη οι εναλλακτικές λύσεις που προτάθηκαν είναι προσωρινές για την εξυπηρέτηση όλων των οικογενειών, στο πλαίσιο όμως της νομιμότητας.

Στόχος της ΚΕΚΠΑ σύμφωνα με την κ. Μορφογιάννη είναι η νομιμοποίηση του κτιρίου που στεγαζόταν το ΚΕΘΕΑ Πιλότος προκειμένου να χωροθετηθεί και τρίτο ΚΔΑΠ και να αυξηθεί ο αριθμός των εξυπηρετούμενων παιδιών. Μάλιστα όπως εκτιμά η κ. Μορφογιάννη, το κτίριο αν όλα πάνε καλά θα μπορέσει να λειτουργήσει από το νέο έτος.

Οι γονείς αναγνώρισαν τη θετική διάθεση της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ να βρεθεί λύση στο πρόβλημα αν και όπως τόνισαν οι λύσεις επιδιώκονται στο και πέντε της νέας σχολικής χρονιάς. Ο εκπρόσωπος των γονέων Αχιλλέας Τσιργούλας ζήτησε από όλους του γονείς να κάνουν υποχωρήσεις για να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν όλα τα παιδιά και τόνισε ότι θα παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις και θα είναι αρωγοί στο πλευρό του Δήμου Βόλου προκειμένου να ασκηθούν πιέσεις όπου κριθεί απαραίτητο για τη δρομολόγηση της λειτουργίας της τρίτης δομής. «Για εμάς στόχος είναι να δημιουργηθεί δομή διά βίου εκπαίδευσης των παιδιών μας. Να υπάρχει επόμενη ημέρα μετά το ΕΕΕΕΚ και το ΚΔΑΠ. Να στηριχθούν τα παιδιά μας. Είναι ανάγκη ζωής», δήλωσε χαρακτηριστικά.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου