ΤΟΠΙΚΑ

Μόνοι στη ζωή, μόνοι και στον θάνατο…

μόνοι-στη-ζωή-μόνοι-και-στον-θάνατο-383971

Πέθανε και ο παππούς στην Α΄ Παθολογική Κλινική – Είχε υποστεί εγκεφαλικό βλέποντας την αδερφή του να ψυχορραγεί

Τραγικός επίλογος και για τα δύο ηλικιωμένα αδέρφια, που διακομίστηκαν στις 27 Αυγούστου στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Βόλου Αχιλλοπούλειο μετά από κινητοποίηση ευαισθητοποιημένων πολιτών που γνώριζαν ότι αντιμετώπιζαν προβλήματα υγείας, ενώ ήταν μόνοι.

Προχθές το απόγευμα απεβίωσε και ο άνδρας, ηλικίας 80 ετών, ο οποίος στις 28 Αυγούστου βλέποντας την αδερφή του να ψυχορραγεί στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών δεν άντεξε και υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο.

Ολες αυτές τις μέρες ο ηλικιωμένος νοσηλευόταν στην Α’ Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Βόλου ανήμπορος να κάνει οποιαδήποτε ενέργεια για την ταφή της αδερφής του που ήταν πάντοτε δίπλα της, αγαπούσε και φρόντιζε.

Την ίδια στιγμή δεν είχε κανέναν συγγενή να τον επισκεφθεί και να ενδιαφερθεί για την κατάσταση της υγείας του που μέρα με τη μέρα επιδεινωνόταν.

«Εφυγε» λοιπόν και εκείνος παρά τη φροντίδα και τη μέριμνα των γιατρών να τον βοηθήσουν να βελτιωθεί η κατάσταση της υγείας του και να αντιμετωπίσει τα προβλήματα.

Τώρα στο νεκροτομείο του Νοσοκομείο υπάρχουν οι σοροί και των δύο άτυχων ηλικιωμένων, που ήταν μόνοι στη ζωή και τώρα είναι μόνοι και στον θάνατο.

Η κοινωνική έρευνα που διεξάγεται από το Αχιλλοπούλειο δεν έχει εντοπίσει ακόμη μετά από περισσότερο από μία εβδομάδα κανέναν από τους συγγενείς α’ βαθμού ώστε να τους ενημερώσει για τους δύο ηλικιωμένους.

Η έρευνα προσανατολίζεται τώρα να βρει πλησιέστερους συγγενείς ώστε να υπάρξει μέριμνα. Τα δύο αδέλφια ήταν εύπορα. Σύμφωνα με πληροφορίες, είχαν μεγάλη περιουσία όμως και την ατυχία να μην μπορέσουν να αποκτήσουν δικές τους οικογένειες όπως και τα υπόλοιπα αδέρφια τους που ήταν και εκείνα μόνα.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο ηλικιωμένοι είχαν μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου μετά από κινητοποίηση των γειτόνων τους.

Δεν είχαν δώσει σημεία ζωής επί τρεις μέρες και οι γείτονές τους σε κεντρική συνοικία του Βόλου που γνώριζαν για τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν, κάλεσαν σε βοήθεια την Αστυνομία.

Καμία φωνή δεν άκουγαν οι αστυνομικοί στις επανειλημμένες εκκλήσεις και τελικά κλήθηκε για συνδρομή κλειδαράς, ενώ συναισθήματα φόβου και αγωνίας κατέκλυζαν τους γείτονες που παρακολουθούσαν τις ενέργειες με κομμένη την ανάσα.

Προς ικανοποίηση όλων τελικά τα δύο αδέρφια αποδείχτηκε ότι ήταν καλά στην υγεία τους. Ομως, έχρηζαν βοήθειας, καθώς οι υπερήλικες έδειχναν υποσιτισμένοι. Ο άντρας ήταν πεσμένος στο πάτωμα και δεν μπορούσε να σηκωθεί άγνωστο για πόσο χρονικό διάστημα, ενώ η γυναίκα βρισκόταν στο κρεβάτι, καθώς δεν είχε επαφή με το περιβάλλον λόγω γεροντικής άνοιας.

Το πλήρωμα του ΕΚΑΒ παρέλαβε τους δύο ταλαιπωρημένους ηλικιωμένους και τους διακόμισε στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου για παροχή πρώτων βοηθειών.

Ωστόσο, την επομένη το πρωί η γυναίκα υπέστηκε βαρύ καρδιολογικό επεισόδιο και κατέληξε, ενώ ο αδερφός της που ήταν πάντοτε δίπλα της δεν άντεξε την οδύνη και υπέστη εγκεφαλικό.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου