Συναυλία Β. Παπακωνσταντίνου στο 45ου Φεστιβάλ ΚΝΕ –Οδηγητή στον Βόλο

Τελευταία ενημέρωση: 2019-09-07, 11:27:24
Συναυλία Β. Παπακωνσταντίνου στο 45ου Φεστιβάλ ΚΝΕ –Οδηγητή στον Βόλο

Συνεχίζεται το ταξίδι των εκδηλώσεων του 45ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή στις  περιοχές της Μαγνησίας. Σταθμός αυτή τη φορά ήταν η μαζική προφεστιβαλική εκδήλωση στο Λαύκο του Νοτίου Πηλίου, όπου ο λαός και η νεολαία της περιοχής παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον και ανανέωσαν το ραντεβού τους με τα μέλη της ΚΝΕ για τις κεντρικές εκδηλώσεις που θα γίνουν στο Βόλο στις 13 και 14 Σεπτέμβρη στο πάρκο Ρήγα Φεραίου.

Η εκδήλωση περιελάβανε ομιλία από τον Αποστόλη Στεργιόπουλο, μέλος του ΓΠ Θεσσαλίας της ΚΝΕ και προβολή του ντοκιμαντέρ για τα 100 χρόνια ζωής και δράσης του ΚΚΕ με τίτλο: «Ο δρόμος μας».

Ο ομιλητής αναφέρθηκε στο τοπίο που δημιουργούν οι εξελίξεις μετά τις εκλογές του Ιούλη αλλά και τα πρώτα μέτρα που ψήφισε η κυβέρνηση της ΝΔ, τα οποία το ΚΚΕ τα χαρακτηρίζει ως αντιλαϊκά. Ανέδειξε την κοινή στρατηγική της κυβέρνησης της ΝΔ με την προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ στο τσάκισμα των δικαιωμάτων του λαού κάνοντας συγκεκριμένη αναφορά στον τομέα των εργασιακών, της Παιδείας και της Υγείας αλλά και της καταστροφής του περιβάλλοντος, όπως και ότι και τα υπόλοιπα κόμματα του κοινοβουλίου πλην ΚΚΕ, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο συμφωνούν σε αυτή τη στρατηγική που είναι βέβαια κατευθύνσεις της ΕΕ, όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Στεργιόπουλος.

Στη συνέχεια, σημείωσε την ανάγκη «να δυναμώσει ο αγώνας του λαού και της νεολαίας ενάντια στην πηγή του κακού, δηλαδή, την καπιταλιστική εξουσία και οικονομία που γεννά την αδικία, την εκμετάλλευση, τους πολέμους και όλα τα δεινά που περνάμε σήμερα. Αντίστοιχα, ότι η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ είναι το μόνο γιατρικό σε αυτά τα προβλήματα, καθώς μόνο το σοσιαλιστικό κράτος μπορεί να δουλέψει για να καλύψει τις ανάγκες του λαού και της νεολαίας και ότι το Φεστιβάλ και οι εκδηλώσεις του αποτελούν αφορμή να ανάψει μια συζήτηση για το πόσο αναγκαία είναι η ισχυροποίηση των οργανώσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ με περισσότερα μέλη, με περισσότερες δράσεις, ώστε να δυναμώσει ακόμη περισσότερο ο αγώνας για τις σύγχρονες ανάγκες και τα δικαιώματα του λαού και της νεολαίας».

Ολοκληρώθηκαν οι προφεστιβαλικές εκδηλώσεις στις 6 Σεπτεμβρίου στις 21:00 στο Πολυτεχνείο του Βόλου, στα πλατάνια της Αρχιτεκτονικής με την εκδήλωση με θέμα: «Η επίθεση στα δικαιώματα των φοιτητών και η απάντησή τους» και κορυφώνονται στις 13 και 14 Σεπτεμβρίου στο πάρκο Ρήγα Φεραίου με το πρόγραμμα να περιλαμβάνει μεταξύ άλλων: θεατρική παράσταση «Ο Τζόνι πήρε τα’ όπλο του» σε σκηνοθεσία Θ. Ματίκα με τον Τ. Ιορδανίδη, (την Παρασκευή 13 Σεπτέμβρη), καθώς και ομιλία από τον Τ. Δημουλά, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, και μεγάλη συναυλία με τον Βασίλη Παπακωσταντίνου (το Σάββατο 14 Σεπτέμβρη)!

Τέλος, να σημειωθεί ότι η προφεστιβαλική εκδήλωση που ήταν προγραμματισμένη για χθες Παρασκευή 6 Σεπτέμβρη στον Αλμυρό αναβλήθηκε, λόγω του τραγικού γεγονότος στο παζάρι του Αλμυρού πριν από λίγες μέρες.

 

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
4
+
1
=