ΤΟΠΙΚΑ

Παπαγάλος «σήκωσε» στο πόδι την Πυροσβεστική Βόλου

παπαγάλος-σήκωσε-στο-πόδι-την-πυροσ-384305

Επιχείρηση στην Κουμουνδούρου για τον απεγκλωβισμό του από ταράτσα

Συναγερμός στην Πυροσβεστική Υπηρεσία χθες το πρωί. Παπαγάλος ξέφυγε από το κλουβί του… άνοιξε τα φτερά του και πέταξε βρίσκοντας απάγκιο στην ταράτσα διπλανής πολυκατοικίας από το διαμέρισμα της ιδιοκτήτριας του, στην οδό Κουμουνδούρου με Ερμού, στο κέντρο της πόλης του Βόλου.

Η ιδιοκτήτριά του αμέσως ενημέρωσε την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ζητώντας βοήθεια. Αμεσα με ένα όχημα δύο άνδρες έφτασαν στο σημείο, μεταφέροντας και τον απαραίτητο εξοπλισμό.

Αρχικά οι θαμώνες των καφέ στην οδό Κουμουνδούρου και στην οδό Κονταράτου στη θέα του πυροσβεστικού οχήματος νόμιζαν ότι κάπου έπιασε φωτιά. Μέσα σε λίγα λεπτά όμως συνειδητοποίησαν ότι η κινητοποίηση των πυροσβεστών οφειλόταν στην «απόδραση» παπαγάλου.

Στήθηκαν οι σκάλες και ξεκίνησε η επιχείρηση «απεγκλωβισμού» του πτηνού που είχε βρει καταφύγιο στην ταράτσα και απολάμβανε την πρωινή λιακάδα.

Οι πυροσβέστες προσέγγισαν τον ανήσυχο παπαγάλο και με προσεκτικό τρόπο τον κατέβασαν στο έδαφος και τον παρέδωσαν στην ιδιοκτήτριά του, η οποία όλο ικανοποίηση τους ευχαρίστησε για την έγκαιρη παρέμβαση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου