ΤΟΠΙΚΑ

Στη Β. Ελλάδα οι έρευνες για την ταυτοποίηση της σορού στον Κατηγιώργη

στη-β-ελλάδα-οι-έρευνες-για-την-ταυτοπο-384383

Εξετάζεται αν η σορός ανήκει σε 27χρονο Γάλλο τουρίστα, που εξαφανίστηκε στη Χαλκιδική

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου σε συνεργασία με τον Θάλαμο Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος για την ταυτοποίηση της σορού του άγνωστου άνδρα, που εντοπίστηκε να επιπλέει προχθές το απόγευμα στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Σκιάθου και Κατηγιώργη στα 800 μέτρα από την παραλία Βρωμονέρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, χθες δεν κατέστη δυνατό να ληφθούν αποτυπώματα από τους αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας, καθώς η σορός βρίσκεται σε προχωρημένη σήψη. Για την ταυτοποίηση έχουν ενημερωθεί οι Υπηρεσίες Εγκληματολογικών Αναζητήσεων τόσο του Λιμενικού Σώματος, όσο και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Πάντως, στον Βόλο και τη Μαγνησία δεν υπήρξε δήλωση εξαφάνισης το τελευταίο χρονικό διάστημα. Οι εν εξελίξει έρευνες προσανατολίζονται προς τη Βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Χαλκιδική απ’ όπου τέλη Αυγούστου είχε εξαφανιστεί 27χρονος Γάλλος τουρίστας.

Ο οικονομολόγος Γκιγιόμ Ματαρέλι, ο οποίος επισκέφτηκε τη Σιθωνία Χαλκιδικής για το φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής, Free Earth Festival, δεν επέστρεψε σπίτι του, ενώ επρόκειτο να ταξιδέψει στην πόλη Μπεζανσόν στις 26 Αυγούστου.

Εκτιμάται ότι ο 27χρονος Γάλλος πιθανόν να έχασε τον προσανατολισμό του ή να έπεσε στη θάλασσα το βράδυ μετά τη λήξη του Φεστιβάλ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι οικείοι του έχουν ενημερωθεί μέσω του γαλλικού προξενείου και αναμένεται να έρθουν στην Ελλάδα για την αναγνώριση.

Η σορός του άγνωστου άνδρα μεταφέρθηκε χθες στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης προκειμένου να πραγματοποιηθεί νεκροψία – νεκροτομή και να διαπιστωθούν τα αίτια θανάτου του.

Η ιατροδικαστική εξέταση εκτιμάται ότι το πιθανότερο είναι να πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, ενώ για την αναγνώριση της σορού αναμένεται να ληφθεί DNA.

Στο μεταξύ, χθες το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία για τη σορό. Σύμφωνα με την ενημέρωση, επρόκειτο για άνδρα ηλικίας περίπου 30 ετών, ύψους περίπου 1,75 εκ., ο οποίος ήταν ενδεδυμένος με μαύρο σορτς, έφερε ένα αθλητικό παπούτσι στο αριστερό πόδι και μαύρο υφασμάτινο βραχιόλι στον δεξιό καρπό.

Υπενθυμίζεται ότι ο άτυχος άνδρας εντοπίστηκε προχθές στις 5 το απόγευμα από θαλάσσιο ταξί που ταξίδευε από Σκιάθο προς Κατηγιώργη. Αρχικά ο χειριστής του σκάφους αντιλήφθηκε να επιπλέει στη θάλασσα άσπρο αντικείμενο. Πλησιάζοντας όμως διαπίστωσε τελικά ότι επρόκειτο για νεκρό άνδρα.

Στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου όπως είναι φυσικό είναι άγνωστο τι μπορεί να συνέβη και εξέπνευσε. Τα αίτια θανάτου του καλύπτονται από πέπλο μυστηρίου.

Το σκάφος μετέφερε τη σορό στον Κατηγιώργη ενώ είχαν ήδη ειδοποιηθεί το Λιμενικό και η Αστυνομία, που πήραν μέτρα.

Επισκέπτες της περιοχής ανέφεραν ότι η προσέγγιση στον χώρο γύρω από το πτώμα είχε απαγορευτεί.

Οι ενέργειες των αρμόδιων αρχών εξελίσσονταν μπροστά σε πλήθος κόσμου. Ο Κατηγιώργης είναι μία από τις πιο αναπτυγμένες τουριστικά περιοχές του Νότιου Πηλίου.

Οι επισκέπτες της παραλίας και οι επαγγελματίες της περιοχής παρακολουθούσαν σοκαρισμένοι.

Οι έρευνες είναι σε εξέλιξη.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου