ΤΟΠΙΚΑ

Στον Βόλο το Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Ιδρύματος Οστεοπόρωσης

στον-βόλο-το-πανελλήνιο-συνέδριο-του-ε-384730

Τις επόμενες ημέρες, 13-15 Σεπτεμβρίου 2019 πρόκειται να πραγματοποιηθεί στον Βόλο ένα σημαντικό Ιατρικό Συνέδριο.

Το Ελληνικό Ίδρυμα Οστεοπόρωσης επέλεξε να οργανώσει το ετήσιο Συνέδριό του εφέτος στην καρδιά της Ελλάδος, στον Βόλο, στον ίσκιο του μαγευτικού Πηλίου και δίπλα στα ήρεμα νερά του Παγασητικού και συγκεκριμένα στο θαυμάσιο ξενοδοχειακό συγκρότημα VALIS HOTEL στην Αγριά,π ου διαθέτει όλες τις υποδομές και τη σχετική εμπειρία.

Το Ελληνικό Ίδρυμα Οστεοπόρωσης, με μακρά παράδοση στον ελληνικό χώρο, συγκεντρώνει γιατρούς πολλών ειδικοτήτων όπως Ορθοπαιδικούς, Ενδοκρινολόγους, Ρευματολόγους, Παθολόγους, Γενικούς Ιατρούς κ.α που ενδιαφέρονται για το μεταβολισμό των οστών και τις παθήσεις του.

Στο φετινό συνέδριο που είναι η κορυφαία εκδήλωση του Ιδρύματος, πέραν όλων των άλλων θα συζητηθούν και θα αναλυθούν εν εκτάσει οι δυο βασικές φθορές-παθήσεις των οστών, η Οστεοπόρωση και η Οστεοαρθρίτιδα των αρθρώσεων.

Θα παρουσιαστούν τα καινούρια δεδομένα αυτών των δύο παθήσεων-επιδημιών που προσβάλλουν σχεδόν το σύνολο των ανθρώπων μετά τα 60, σχετικά με τη διάγνωση και κυρίως τη θεραπεία τους, όπου υπάρχει τεράστια πρόοδος τα τελευταία χρόνια. Έμπειροι Έλληνες και ξένοι ομιλητές όλων των ειδικοτήτων θα αναφερθούν στις βασικές αιτίες γένεσης των προαναφερθέντων παθήσεων φθοράς και τις καινούριες διαγνωστικές δυνατότητες, τα φάρμακα και τις χειρουργικές τεχνικές.

Το επιστημονικό πρόγραμμα αρχίζει το μεσημέρι της Παρασκευής 13 Σεπτεμβρίου και τελειώνει το απόγευμα της Κυριακής 15 Σεπτεμβρίου. Ο Πρόεδρος του Ιδρύματος, Ομ. Καθηγητής Ορθοπαιδικής του ΑΠΘ, Γεώργιος Καπετάνος τόνισε ότι είναι καλεσμένοι όλοι οι γιατροί της περιοχής που ενδιαφέρονται για το αντικείμενο. Η Επίσημη Τελετή Έναρξης θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στις 21.00 στο Αμφιθέατρο του Valis Ηotel με κύρια διάλεξη: «Φέρνει η ιατρική γνώση την επιτυχία στον Γιατρό και η επιτυχία την ευτυχία;» και θα είναι ανοιχτή και για το κοινό.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στον Πρόεδρο του Συνεδρίου, Καθηγητή κ. Γ. Καπετάνο, τηλ.: 6944590158.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου