ΤΟΠΙΚΑ

Οι μαγικές συνταγές του κ. Αλογοσκούφη

οι-μαγικές-συνταγές-του-κ-αλογοσκούφη-851206

Η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες διαψεύδεται, όμως οι ίδιοι οι υπουργοί κάνουν ό,τι μπορούν για να διατηρούν το προεκλογικό κλίμα. Τα πράγματα είναι πιο σοβαρά, όταν τέτοιες κινήσεις προέρχονται από όχι απλώς κορυφαίους υπουργούς, αλλά από εκείνους που βρίσκονται στο στενό πυρήνα των συνεργατών του πρωθυπουργού, όπως ο κ. Αλογοσκούφης.
Προσπαθεί, αλλά δύσκολα πείθει ο υπουργός Οικονομικών ότι οι χθεσινές του εξαγγελίες, ουσιαστικά παροχές σε πολύτεκνους, αναπήρους, αγρότες και άλλες κοινωνικές κατηγορίες, δεν έχουν προεκλογικό χρώμα.
Η διαφορά των χθεσινών εξαγγελιών-παροχών από τις συνήθεις υποσχέσεις, είναι ότι η εφαρμογή τους έχει άμεσο οικονομικό κόστος και δεν μένει να διαπιστωθεί η αλήθεια τους σε βάθος χρόνου. Η εφαρμογή τους θα αφαιρέσει προβλεπόμενα έσοδα (φόροι, τελωνεία κ.λ.π.) ταρακουνώντας τη δημοσιονομική πολιτική και την προοπτική μείωσης του δημοσίου ελλείμματος. Επείγει, επομένως, η άμεση αναπλήρωσή τους. Το αναλαμβάνει, ως μάγος εκ Λονδίνου, επίσης ο κ. Αλογοσκούφης, με άλλο νομοσχέδιο. Πουλάει τα ακίνητα του Δημοσίου σε ιδιώτες, για άμεση είσπραξη των μετρητών που θα απαιτηθούν. Από οικοπεδικές δημόσιες εκτάσεις, μέχρι διαμερίσματα και κτίρια. Το μεγάλο κίνητρο, αλλά και η διασφάλιση ότι οι δημόσιες υπηρεσίες δεν θα «ξεσπιτωθούν» είναι η ταυτόχρονη… ενοικίαση των ακινήτων που θα πωληθούν από τον πρώην ιδιοκτήτη τους, το ελληνικό Δημόσιο. Ενοικίαση ακόμη και για 99 χρόνια!
Με αυτές τις οικονομικές συνταγές πορεύεται το οικονομικό επιτελείο. Συνταγές μείωσης της δημόσιας περιουσίας, παροχών σε κεφαλαιούχους, ευκαιριών εξασφάλισης σταθερών κερδών για ολίγους και υποθήκευσης της δυναμικότητας του Δημοσίου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου