ΤΟΠΙΚΑ

Πρωτοβουλία μέσω fb για άπορο Βολιώτη

πρωτοβουλία-μέσω-fb-για-άπορο-βολιώτη-385242

Στόχος να συγκεντρωθούν χρήματα για να αποπληρωθεί ο λογαριασμός της ΔΕΗ

Πρωτοβουλία μέσω των social media για να συγκεντρωθούν χρήματα, προκειμένου να αποπληρωθεί λογαριασμός ηλεκτρικού ρεύματος για Βολιώτη αναξιοπαθούντα ΑμεΑ. Το ποσό που οφείλει ο 75χρονος Βολιώτης, που είναι καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι, ανέρχεται στα 800 ευρώ, σύμφωνα με την ανάρτηση που ήταν πρωτοβουλία του Νίκου Βαραλή. Ηδη από τις πρώτες ώρες που κοινοποιήθηκε το θέμα υπήρξε κινητικότητα, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι παρέμβαση αναμένεται και από τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Βόλου.

Σ’ ένα συγκινητικό post το οποίο συνοδεύεται και από τη φωτογραφία του αναξιοπαθούντα Βολιώτη Αχιλλέα, που είναι ιδιαίτερα γνωστός στον Βόλο, ο Νίκος Βαραλής αναφέρεται στην ιστορία του και καλεί τους πολίτες να τον συνδράμουν όπως μπορούν ώστε να μην κοπεί το ηλεκτρικό ρεύμα στο σπίτι που διαμένει.

«Από την ημέρα που γεννήθηκε πέρασαν σχεδόν 75 χρόνια. Στα τέσσερα χρόνια τον χτύπησε πολιομυελίτιδα. Τα πόδια δεν μπορούσαν πια να κινηθούν. Εμενε μέσα. Ορίζοντας ήταν ο τοίχος του σπιτιού του. Ως παιδί δεν μπόρεσε να τρέξει. Ως παιδί δεν μπόρεσε να πάει στο σχολείο. Ως παιδί δεν ήτανε παιδί», επισημαίνει μεταξύ άλλων ο Νίκος Βαραλής.

Αναφέρει δε συνεχίζοντας: «Στα είκοσί του χρόνια, παλικάρι πια, άκουγε μουσική στο ραδιόφωνο. Χωρίς κανένας να του πει άρχισε να κάνει ασκήσεις για τα πόδια του. Και τα πόδια δυναμώσανε. Και μια μέρα το θαύμα έγινε σηκώθηκε όρθιος. Κι ήταν χαρά εκείνη τη μέρα. Παιδί ήταν νέος ήθελε κι αυτός να ταξιδέψει. Και τότε σκέφτηκε το μεγάλο ταξίδι. Να σηκωθεί, λέει και να πάει με τα πόδια από το σπίτι του κοντά στην Μεταμόρφωση μέχρι τον Αναυρο. Τρεισήμισι ολόκληρα χιλιόμετρα. Να περπατήσει όπως άκουγε έκαναν οι άλλοι άνθρωποι. «Μέχρι τον Αναυρο θα πάμε, μωρέ, μια μικρή βόλτα».

Μια μέρα πήρε ένα σάκο έβαλε μέσα λίγο νερό κι έκανε το πρώτο βήμα. Το ξέρω ότι εσύ που διαβάζεις και γω ακόμη που γράφω να καταλάβουμε δεν μπορούμε. Αλλά άμα είσαι δεκαέξι χρόνια σε μια καρέκλα και φτάσεις μέχρι τον Αναυρο είναι σαν να έχεις περπατήσει ολόκληρη τη Γη… Και τα κατάφερε. Έφτασε εκεί στα βότσαλα του Αναυρου, με τα δικά του πόδια και μόνος του. Αυτό ήταν το μόνο της ζωής του ταξείδιον.

Ο Αχιλλέας δεν λυπόνταν ποτέ τον εαυτό του, ούτε είπε άσχημη κουβέντα που αυτός είναι ανάπηρος και οι άλλοι όχι. «Η ζωή έχει δυσκολίες» μου λέει. Έκανε πολλές δουλειές σε εργοστάσια και ξυλουργεία. Τα χέρια του πιάναν. Με δυσκολία έβγαιναν τα χρήματα. Τα χρόνια όμως πέρασαν και η δύναμη όση κι αν είχε λιγόστεψε. Τα πόδια τον εγκαταλείψανε οριστικά αλλά τώρα έχει ένα αμαξίδιο, δεν κλείνεται πια στους τέσσερις τοίχους. Ο Αχιλλέας ξέρει και χαμογελάει, ξέρει να δίνει κουράγιο σε όσους δυσκολεύονται. Για αυτό έχει τόσους φίλους. Φίλοι από την γειτονιά τον πηγαίνουν εκεί που θέλει να πάει. Φίλοι του κρατάνε παρέα, γιατί στο σπίτι είναι μόνος του.

Κάθε πρωί και κάποια απογεύματα φίλοι τον πηγαίνουν στο Βασιλόπουλο 2ας Νοεμβρίου και την Κυριακή στην Παναγία την Τρύπα. Δεν ζητάει χρήματα. Αυτοί που τον ξέρουν όμως του δίνουν. Άλλοι του παραγγέλνουν τάβλια. Φτιάχνει υπέροχα τάβλια με τα χέρια του.

Ο Αχιλλέας ζητάει τη βοήθεια μας τώρα. Γιατί χρωστάει στην ΔΕΗ 800 ευρώ και δεν έχει να τα πληρώσει. Όσοι από σας μπορείτε, βρείτε τον στον Βασιλόπουλο και βάλτε του κάτι στο χέρι. Κι αν δεν σας αρέσει ο τρόπος αυτός παραγγείλτε του ένα τάβλι. Ακόμα κι αν δεν του δώσετε τίποτα ακόμα κι αν δεν παραγγείλετε τάβλι πείτε του χαιρετίσματα. Ο Αχιλλέας θα σας κεράσει ένα χαμόγελο και θα σας θυμάται πάντα. Γιατί ο Αχιλλέας είναι παιδί και στα όνειρά του πάντα τρέχει στην αγκαλιά του Θεού Αυτού που είναι ο πατέρας μας και η παρηγοριά μας», καταλήγει η ανάρτηση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου