ΤΟΠΙΚΑ

Βολιώτες ετοιμάζουν «απόβαση» στη ΔΕΘ

βολιώτες-ετοιμάζουν-απόβαση-στη-δε-385336

Κάλεσμα συνδικάτων για συμμετοχή στα συλλαλητήρια – Αναμένεται δυναμικό «παρών» στη Θεσσαλονίκη από Βολιώτες διαδηλωτές

Με το βλέμμα στραμμένο στη ΔΕΘ είναι τα συνδικάτα του Βόλου, που θα συμμετέχουν στα συλλαλητήρια που διοργανώνονται στη Θεσσαλονίκη με φόντο αιτήματα για τα εργασιακά και το ασφαλιστικό. Εργατικό Κέντρο Βόλου και Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ ναυλώνουν λεωφορεία τα οποία θα αναχωρήσουν από το δημαρχείο του Βόλου αύριο Σάββατο στις 2 το μεσημέρι για τη Θεσσαλονίκη για να μεταφέρουν τους διαδηλωτές. Η ΑΔΕΔΥ ναυλώνει λεωφορείο και στις 8.30 το πρωί του Σαββάτου για τον ίδιο λόγο. ΕΚΒ και ΑΔΕΔΥ θα συμμετέχουν στο συλλαλητήριο που διοργανώνει η ΓΣΕΕ στο άγαλμα Βενιζέλου στις 18.30. Το ΠΑΜΕ Μαγνησίας με τα ταξικά σωματεία θα συμμετέχει στο συλλαλητήριο που διοργανώνεται στις 18.30 στην πλατεία Αριστοτέλους αντίστοιχα.

Με αφορμή τα συλλαλητήρια συνδικάτα και σύλλογοι τοπικοί απευθύνουν κάλεσμα συμμετοχής.

Η Διοίκηση του Συνδικάτου Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας» καλεί σε μαζικό, ενωτικό, ταξικό αγώνα, για να πάρει απάντηση, «η κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης από την κυβέρνηση της ΝΔ, να έρθουν στο προσκήνιο οι διεκδικήσεις και τα αιτήματα της εργατικής τάξης για σύγχρονους όρους δουλειάς και ζωής, να δυναμώσει η πάλη για τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, απέναντι στο σχεδιασμό του κεφαλαίου και των κομμάτων του για ανάπτυξη που υπηρετεί τα κέρδη», όπως λέει.

Το ΔΣ του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας επισημαίνει ότι «οι πρώτες παρεμβάσεις της νέας Κυβέρνησης σε εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα με τις τροπολογίες για τους εργολαβικούς εργαζόμενους, για τις απολύσεις και το επιτελικό κράτος όπως επίσης και με την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο παρερμηνείας για το ποια θα είναι και η συνέχεια, ειδικότερα και όσα αναμένεται να ανακοινωθούν στην ΔΕΘ».

Κάλεσμα απευθύνει επίσης το Σωματείο Καθαριστριών και Καθαριστών Ν. Μαγνησίας

υπογραμμίζοντας πως «τα μέτρα που ήδη εξήγγειλε η Κυβέρνηση δεν αφήνουν κανέναν απ’ έξω, δεν αφήνουν τίποτα όρθιο και σε δημόσιο και σε ιδιωτικό τομέα», επικρίνει επίσης τις αλλαγές που δρομολογούνται στον συνδικαλιστικό νόμο και ζητά από τα μέλη του συσπειρωθούν στο σωματείο.

«Όσο κάνουν στην οικονομία κουμάντο οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές, οι μεγαλέμποροι και οι μεγαλοξενοδόχοι, τόσο τα δικαιώματά μας στην εργασία, στη μητρότητα, στη δημιουργική ζωή θα τσακίζονται στις μυλόπετρες του επιχειρηματικού κέρδους» αναφέρει με τη σειρά του ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών και ζητά από τους εργαζόμενους να δώσουν μαζικά το «παρών» στη διαδήλωση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου