ΤΟΠΙΚΑ

Απάτη σε βάρος του «Χαμόγελου του Παιδιού»

απάτη-σε-βάρος-του-χαμόγελου-του-παιδ-385391

Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου

Τοποθέτησαν κουμπαρά σε καφέ και έλεγαν ότι συγκέντρωναν χρήματα για την ενίσχυση του «Χαμόγελου του Παιδιού», ενώ δεν είχαν έρθει σε επικοινωνία με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό.

Για απάτη συνελήφθη προχθές στις 7 το απόγευμα 29χρονος ιδιοκτήτης καταστήματος καφέ σε ευρύτερη περιοχή του Βόλου και οι δύο υπάλληλοί του ηλικίας 25 ετών.

Μετά από καταγγελία, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου έκαναν έλεγχο στο καφέ και διαπίστωσαν ότι είχε τοποθετηθεί σε εμφανές σημείο κουμπαράς, μέσω του οποίου συγκεντρώνονταν χρήματα για το «Χαμόγελο του Παιδιού».

Ωστόσο, ο κουμπαράς δεν έφερε τα διακριτικά του λογότυπου του μη κερδοσκοπικού οργανισμού. Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε συλλήψεις ενώ κατέσχεσαν τα χρήματα που βρήκαν στον κουμπαρά που ανέρχονται στο ποσό των 27 ευρώ.

Με προφορική εντολή εισαγγελέα οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι και θα δικαστούν σε ρητή. Η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.

Επισημαίνεται ότι η φιλοξενία ενός κουμπαρά για την ενίσχυση του «Χαμόγελου του Παιδιού» θα πρέπει να γίνεται κατόπιν συνεννόησης με τον μη κερδοσκοπικό φορέα.

Η οικονομική ενίσχυση με φιλοξενία κουμπαρά είναι ένας από τους ελάχιστους μηχανισμούς που διαθέτει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός για άμεση και σταθερή διασφάλιση εσόδων για την επιβίωσή του.

Το «Χαμόγελο κάθε Παιδιού» υλοποιεί πανελλαδικά, 365 ημέρες τον χρόνο, 24 ώρες την ημέρα, αποτελεσματικές και άμεσες δράσεις για την πρόληψη και αντιμετώπιση συγκεκριμένων φαινομένων που απειλούν τα παιδιά.

Μέχρι σήμερα έχει στηρίξει περισσότερα από 1.200.000 παιδιά και τις οικογένειές τους. Παιδιά θύματα κάθε μορφής βίας, παιδιά θύματα εξαφάνισης, παιδιά με προβλήματα υγείας, παιδιά που βρίσκονται ή απειλούνται να βρεθούν σε κατάσταση φτώχειας, έχουν βρει λύση.

Ο Οργανισμός στελεχώνεται από εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό με την πολύτιμη υποστήριξη εθελοντών, ενώ στηρίζεται στους πολίτες και τις εταιρείες, οι οποίοι εμπιστευόμενοι το έργο του, το στηρίζουν έμπρακτα μέσω δωρεών και χορηγιών.

Οι χρηματικές δωρεές που συγκεντρώνονται, με αξιοπιστία και διαφάνεια, διατίθενται αποκλειστικά για τα παιδιά με σοβαρά προβλήματα υγείας που στηρίζει «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου