ΤΟΠΙΚΑ

Συνεχίζεται το θρίλερ με το πτώμα άνδρα στον Κατηγιώργη

συνεχίζεται-το-θρίλερ-με-το-πτώμα-άνδρ-385846

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για την ταυτοποίηση της σορού του άνδρα που εντοπίστηκε χθες το απόγευμα από τον χειριστή θαλάσσιου ταξί να επιπλέει στη θάλασσα στην περιοχή μεταξύ Σκιάθου και Κατηγιώργη.

Ηδη από το Λιμεναρχείο ζητήθηκε από την Αστυνομία να λάβει αποτυπώματα από τη σορό, προκειμένου να ταυτοποιηθεί. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό δεν κατέστη δυνατό, καθώς η σορός στα χέρια δεν έχει δέρμα.

Οι αστυνομικές αρχές ερευνούν το ενδεχόμενο η σορός να ανήκει σε άνδρα που έχει εξαφανιστεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ειδοποιηθεί η οικογένεια 27χρονου που έχει εξαφανιστεί από τη Χαλκιδική και αναμένεται μέσα στην ημέρα να φτάσουν στον Βόλο για να αναγνωρίσουν εάν η σορός ανήκει στον δικό τους άνθρωπο ή όχι.

Το χρονικό του θρίλερ με την ανεύρεση της σορού

Συναγερμός στις λιμενικές αρχές της Μαγνησίας. Χθες το απόγευμα στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Σκιάθου και Κατηγιώργη εντοπίστηκε από σκάφος να επιπλέει η σορός άγνωστου άνδρα, ο οποίος φαινόταν να έχει αποβιώσει εδώ και καιρό. Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου άρχισε άμεσα τις έρευνες σε συνεργασία με τον Θάλαμο Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος. Το περίεργο είναι ότι στον Βόλο και τη Μαγνησία δεν είχε γίνει καμία καταγγελία για εξαφάνιση το τελευταίο διάστημα.

Συγκεκριμένα το περιστατικό σημειώθηκε χθες γύρω στις 5 το απόγευμα στη θαλάσσια περιοχή στα 800 μέτρα από την παραλία Βρωμονέρι. Ο κυβερνήτης του θαλάσσιου ταξί «Μαρούσα», που ταξίδευε από Σκιάθο προς Κατηγιώργη, αντιλήφθηκε ένα άσπρο αντικείμενο να επιπλέει στη θάλασσα. Προσεγγίζοντας όμως είδε ότι επρόκειτο για άνθρωπο, νεκρό εδώ και μέρες.

Η σορός του άτυχου άνδρα, τα στοιχεία του οποίου είναι άγνωστα στις αρχές, βρίσκεται σε κατάσταση προχωρημένης σήψης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι νεκρός εδώ και τουλάχιστον μία εβδομάδα, με αποτέλεσμα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του να έχουν αλλοιωθεί. Οι αρχές δεν γνωρίζουν τίποτα περισσότερο για τα στοιχεία του, αν είναι Ελληνας ή αλλοδαπός, νέος σε ηλικία ή μεγαλύτερος.

Δεν γνωρίζουν και τα στοιχεία της ταυτότητάς του. Ο άνδρας που βρέθηκε στη θάλασσα φορούσε μόνο το εσώρουχό του. Η σορός του ωστόσο, καθώς από την πρώτη εικόνα, καθώς θα διενεργηθεί νεκροψία – νεκροτομή, δεν φαίνεται να φέρει εμφανή σημάδια από εξωτερικά τραύματα.

Για το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου παραμένει προς το παρόν άγνωστο τι μπορεί να συνέβη και εξέπνευσε. Τα αίτια θανάτου του καλύπτονται από πέπλο μυστηρίου.

Το σκάφος μετέφερε τη σορό στον Κατηγιώργη, ενώ είχαν ήδη ειδοποιηθεί το Λιμενικό και η Αστυνομία, που πήραν μέτρα.

Επισκέπτες της περιοχής ανέφεραν ότι η προσέγγιση στον χώρο γύρω από τη σορό είχε απαγορευτεί.

Οι ενέργειες των αρμόδιων αρχών εξελίσσονταν μπροστά σε πλήθος κόσμου. Ο Κατηγιώργης είναι μία από τις πιο αναπτυγμένες τουριστικά περιοχές του Νότιου Πηλίου.

Οι επισκέπτες της παραλίας και οι επαγγελματίες της περιοχής παρακολουθούσαν σοκαρισμένοι.

Για το περιστατικό κλήθηκε να συνδράμει και το ΕΚΑΒ, το οποίο όμως τελικά αρνήθηκε να παραλάβει τη σορό, καθώς ο άνθρωπος ήταν ήδη νεκρός και σε προχωρημένη σήψη.

Η σορός μεταφέρθηκε τελικά στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου από γραφείο τελετών, ενώ οι λιμενικές αρχές συνεχίζουν τις έρευνες. Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου βρίσκεται σε συνεννόηση με όλες τις λιμενικές αρχές στην προσπάθειά του να γίνει η ταυτοποίηση της σορού.

Πάντως, το πιθανότερο είναι θαλάσσια ρεύματα να παρέσυραν τη σορό στον Κατηγιώργη από περιοχή της Βορείου Ελλάδος καθώς εκεί υπάρχουν δηλώσεις εξαφάνισης. Ισως η σορός να μεταφέρθηκε από τη Χαλκιδική.

Ο γρίφος του μυστηρίου με τον άγνωστο άτυχο άνδρα αναμένεται να λυθεί σήμερα με την ταυτοποίηση της σορού με βάση τα σήματα που έχουν γίνει στις λιμενικές αρχές για αγνοούμενους. Για τα δε ακριβή αίτια θανάτου του άτυχου άνδρα το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου διέταξε νεκροψία – νεκροτομή. Η λιμενική αρχή ερευνά όλα τα ενδεχόμενα για το τι μπορεί να συνέβη, ακόμη και αυτό της εγκληματικής ενέργειας.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου