ΤΟΠΙΚΑ

ΛΑ.Σ.: «Κανένα παιδί ΑμΕΑ εκτός των δομών ΚΔΑΠ Δήμου Βόλου»

λα-σ-κανένα-παιδί-αμεα-εκτός-των-δομώ-386295

«Κανένα παιδί ΑμΕΑ να μη μείνει εκτός των δομών ΚΔΑΠ Δήμου Βόλου», ζητά η παράταξη του δημοτικού συμβουλίου Βόλου «Λαϊκή Συσπείρωση» και σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρονται τα εξής:

«Δείγμα της ανάλγητης πολιτικής απέναντι στα παιδιά με ειδικές ανάγκες και των οικογενειών τους αποτελεί η απόφαση της δημοτικής αρχής Βόλου να προχωρήσει σε κλήρωση για την επιλογή 6 παιδιών από τα 11, για τα οποία έκαναν σχετική αίτηση οι οικογένειές τους να φιλοξενηθούν στα προγράμματα του ΚΑΔΠ ΑμΕΑ του Δήμου Βόλου.

Η απόφαση της δημοτικής αρχής Βόλου αναδεικνύει τις μεγάλες ελλείψεις σε υποδομές και προσωπικό, ώστε να μην μπορεί να φιλοξενήσει στις δομές της ακόμη 5 παιδιά ΑμΕΑ. Αποδεικνύει την έλλειψη χρηματοδότησης της τοπικής διοίκησης, προκειμένου να καλύψει τις απαραίτητες υπηρεσίες προσφέροντας το κατάλληλο δημιουργικό – εκπαιδευτικό περιβάλλον τόσο για τα παιδιά, όσο και για την κάλυψη των αναγκών των οικογενειών τους.

Τεράστιες είναι οι ευθύνες και της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ, που συνεχίζει την ίδια πολιτική από εκεί που την άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ. ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζουν περιστασιακά και ανεπαρκώς να καλύπτουν κοινωνικές και παιδαγωγικές ανάγκες, ανάλογα με τα κάθε είδους προγράμματα που τρέχουν, χωρίς σε καμιά περίπτωση να ανταποκρίνονται στις πραγματικές απαιτήσεις των λαϊκών οικογενειών για την κάλυψη των μορφωτικών – παιδαγωγικών δικαιωμάτων των παιδιών τους. Η υποχρηματοδότηση, η απαράδεκτη κατάσταση στις σχολικές υποδομές και στην προσχολική αγωγή, ο εξαναγκασμός χιλιάδων οικογενειών να πληρώνουν τροφεία, η παντελής έλλειψη υποδομών για την πλήρη κάλυψη αναγκών ΑμΕΑ (ΚΔΑΠ, Τμήματα Ένταξης, κάλυψη της Παράλληλης Στήριξης, Κέντρα Διάγνωσης – Υποστήριξης, ΚΕΣΑΜ, κ.ά.) οδηγούν σε καθημερινή απόγνωση χιλιάδες γονείς.

Η δημοτική αρχή Βόλου έχει τεράστιες ευθύνες για την κατάσταση που περιγράφεται παραπάνω. Αποδέχεται πλήρως την απαράδεκτη αντιπαιδαγωγική πολιτική, την διαχειρίζεται αδιαμαρτύρητα, την στηρίζει, αδιαφορώντας για τις ανάγκη στήριξης ιδιαίτερα των οικογενειών ΑμΕΑ. Είναι στην ίδια πλευρά με τις άλλες δήθεν αντιπολιτευόμενες δημοτικές παρατάξεις, που στηρίζουν και στηρίζονται από τα κόμματα που κυβέρνησαν, τη ΝΔ, ΠΑΣΟΚ (ΚΙΝΑΛ), ΣΥΡΙΖΑ, που υπηρέτησαν και υπηρετούν την καπιταλιστική ανάκαμψη, διοχετεύοντας κεφάλαια στους επιχειρηματικούς ομίλους, μειώνοντας τη χρηματοδότηση στην κοινωνική πολιτική στην παιδεία, στην κάλυψη των αναγκών των λαϊκών στρωμάτων. Αποτελεί πρόκληση η στάση της δημοτικής παράταξης «Μαζί για το Βόλο», του ΣΥΡΙΖΑ, που θυμήθηκε τώρα τις ανάγκες των οικογενειών ΑμΕΑ, κάνοντας δήθεν αντιπολίτευση στη δημοτική αρχή Βόλου. Όπως αποτελεί πρόκληση και η στάση της δημοτικής αρχής να μην μπορεί δήθεν να στηρίξει τα ΚΔΑΠ για ακόμη 5 παιδιά ΑμΕΑ, όταν μοιράζει εκατομμύρια € σε επιχειρηματικούς ομίλους.

Σήμερα είναι άμεση ανάγκη να ληφθούν έκτακτα μέτρα χρηματοδότησης των δήμων, ώστε να στήσουν άμεσα και οι αντίστοιχες δημοτικές δομές για ΚΔΑΠ ΑμεΑ και ΚΔΑΠ, που θα καλύπτουν τις ανάγκες όλων των παιδιών. Αποτελεί άμεση προτεραιότητα να γίνει η μονιμοποίηση, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, όλων των εργαζομένων στις αντίστοιχες δομές και για να διατεθούν κονδύλια για την ανέγερση των αναγκαίων κτιριακών υποδομών».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου