ΤΟΠΙΚΑ

Νέες συλλήψεις της συμμορίας θανάτου

νέες-συλλήψεις-της-συμμορίας-θανάτου-428285

Οκτώ ακόμη αλλοδαπούς, οι οποίοι φέρεται να ανήκουν στην ίδια εγκληματική οργάνωση των «ληστών με τα μαύρα» που εξάρθρωσε στις 16 Ιουλίου η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου συνέλαβαν αστυνομικοί της Λάρισας.

Οι επίσημες ανακοινώσεις από τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή της Περιφέρειας Θεσσαλίας Β. Χαλάτση επίκειται ίσως και σήμερα. Εκτός από τους τέσσερις δράστες –τρεις υπηκόους Αλβανίας και μία 37χρονη Ελληνίδα- οι οποίοι συνελήφθησαν μετά από οργανωμένη επιχείρηση της Ασφάλειας Βόλου και τους οκτώ αλλοδαπούς που συνελήφθησαν στη Λάρισα, στα χέρια των αστυνομικών βρίσκεται ιδιοκτήτης ενεχυροδανειστηρίου στη γειτονική πόλη, στον οποίο οι ληστές διοχέτευαν τα κλοπιμαία που άρπαζαν από τα σπίτια ηλικιωμένων.

Ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλίας είχε προαναγγείλει μετά τη μεγάλη επιτυχία της τοπικής Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας ότι νέες εξελίξεις των ερευνών γύρω από την ίδια υπόθεση επίκειται σήμερα.

Πρόκειται για μία καλά οργανωμένη εγκληματική οργάνωση που είχε προκαλέσει το φόβο και τον τρόμο στη Λάρισα και το Βόλο, καθώς βασάνιζαν τα θύματά τους. Στο στόχο τους έθεταν, έπειτα από παρακολούθηση μοναχικά ηλικιωμένα άτομα, τα οποία φίμωναν, έδεναν και χτυπούσαν. Παρέμεναν στις κατοικίες τους για περισσότερο από δύο ώρες, ψάχνοντας κάθε σημείο των δωματίων σε αναζήτηση χρημάτων και χρυσαφικών.

Η δράση τους ξεκινά από τον Νοέμβριο του 2010 και συνδέεται άμεσα με τη δράση των τριών Αλβανών και της Ελληνίδας, οι οποίοι έχουν κριθεί προφυλακιστέοι.

Το κύκλωμα των κακοποιών φέρεται να διοχέτευε τα κλοπιμαία σε ενεχυροδανειστήριο της Λάρισας, ο υπεύθυνος του οποίου έχει επίσης συλληφθεί.

Στο Βόλο έχουν εξιχνιαστεί επτά ληστείες που σημειώθηκαν το τελευταίο τρίμηνο σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων, καθώς και η ανθρωποκτονία της 55χρονης Ευδοκίας Αναγωστοπούλου στο σπίτι της στον Αγιο Γεώργιο Ιωλκού.

Στην επιφάνεια βγαίνουν όλοι οι φάκελοι υποθέσεων με ληστείες που απασχόλησαν την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου το 2009 και το 2010. Σε ορισμένες περιπτώσεις τα ηλικιωμένα θύματα είχαν χάσει τη ζωή τους.

Οι τρεις υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 24, 25 και 39 ετών, καθώς και η 37χρονη, κατηγορούνται ότι είχαν συστήσει δομημένη ομάδα, με διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους και διέπρατταν ένοπλες ληστείες στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου κατά το χρονικό διάστημα από 19 Απριλίου έως 16 Ιουλίου 2011, οπότε και συνελήφθησαν.

Οι τρεις αλλοδαποί δράστες, υπό την αρχηγία του 25χρονου αλλοδαπού, ο οποίος είχε πάντα ρόλο αυτουργού, ενώ οι άλλοι δύο αναλάμβαναν εναλλάξ ρόλο συναυτουργού ή τσιλιαδόρου, έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπά τους, φορώντας στα χέρια τους γάντια, μάλλινα ή δερμάτινα και κρατώντας μαχαίρια και ενίοτε πιστόλια, διέπραξαν οκτώ τουλάχιστον ένοπλες ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων γυναικών.

Τη συμμετοχή του στις έξι από τις οκτώ ένοπλες ληστείες ομολόγησε ο ένας εκ των Αλβανών, ο 24χρονος, ενώ τα τιμαλφή-πειστήρια που εντοπίστηκαν στο πλαίσιο των ερευνών αναγνωρίστηκαν από τις έξι παθούσες. Τα θύματα αναγνώρισαν τους δράστες, τον «ψηλό» και τον «κοντό» από το σωματότυπό τους, αλλά και από την ιδιαίτερα χαρακτηριστική φωνή τους.

 

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου