ΤΟΠΙΚΑ

Συνάντηση στην ΚΕΚΠΑ -ΔΙΕΚ για τις υπεράριθμες αιτήσεις στο Κέντρο ΑμεΑ

συνάντηση-στην-κεκπα-διεκ-για-τις-υπερ-386407

Στην κληρωτίδα η φιλοξενία παιδιών με ειδικές ανάγκες, που θέλουν να φοιτήσουν στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης ΑμεΑ στον Δήμο Βόλου, λόγω πολλών αιτήσεων. Οι θέσεις που σύμφωνα με την ΚΕΠΚΑ – ΔΙΕΚ είναι διαθέσιμες ακόμη και μπορούν να καλυφτούν είναι 5 έως 6, ενώ την ίδια ώρα οι αιτήσεις που απομένουν να αξιολογηθούν είναι 11. Μπροστά στο έντονο κοινωνικό πρόβλημα που θα προκληθεί και τις έντονες αντιδράσεις των γονέων η προγραμματισμένη για χθες κλήρωση αναβλήθηκε.

Εκπρόσωποι των γονέων προέβαλαν τις αντιρρήσεις τους στη διεύθυνση της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ, ενώ για αύριο Παρασκευή καθορίστηκε συνάντηση με την πρόεδρο Νατάσα Μορφογιάννη προκειμένου να βρεθεί λύση.

«Δυστυχώς παρά το ότι το κράτος ενέκρινε τα ποσά συμμετοχής με voucher, οι δομές του Δήμου εδώ και χρόνια δεν άκουσαν τις εκκλήσεις και αγωνίες μας για να επιλύσουν το πρόβλημα. Ακόμη και αν από την κλήρωση «ευνοηθεί» το δικό μου το παιδί, η στενοχώρια μου θα είναι η ίδια, αφού μόνο εμείς μπορούμε να αντιληφθούμε τι σημαίνει για τα παιδιά μας και τις οικογένειές μας ο αποκλεισμός τους. Κοινωνική απομόνωση», σημείωσε σε ανάρτησή του στα social media ο Αχιλλέας Τσιργούλας από τον Σύλλογο Γονέων ΑμεΑ μεταφέροντας την αγωνία των γονέων που περιμένουν τις οριστικές αποφάσεις για τη φιλοξενία των παιδιών τους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου