ΑΛΜΥΡΟΣ

Οι αγρότες των μπλόκων στη ΔΕΘ

οι-αγρότες-των-μπλόκων-στη-δεθ-386595

Κόστος παραγωγής, ειδικός φόρος πετρελαίου και εισφορές τα βασικά σημεία αιχμής

Στη ΔΕΘ ανηφορίζουν οι αγρότες το ερχόμενο Σάββατο ενώνοντας τη φωνή τους με συνδικάτα και κοινωνικούς φορείς, που διοργανώνουν συλλαλητήρια για να αναδείξουν τα αιτήματά τους με αφορμή την ομιλία του πρωθυπουργού στο Βελλίδειο.

Οι Αγροτικοί Σύλλογοι Αλμυρού και Σούρπης με ανακοινώσεις τους γνωστοποίησαν ότι θα συμμετέχουν στο συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΠΑΜΕ στις 18.00 στην πλατεία Αριστοτέλους. Στο ίδιο συλλαλητήριο θα συμμετέχει και αντιπροσωπεία από το μπλόκο Αερινού.

«Ενώνουμε τη φωνή μας με τα εργατικά συνδικάτα, το ΠΑΜΕ, σωματεία αυτοαπασχολούμενων, συνταξιούχων, γυναικών και νεολαίας διεκδικώντας το δικαίωμά μας να ζήσουμε μια ζωή που θα βάζει σε προτεραιότητα την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας, θα πληρώνονται ο μόχθος και ο ιδρώτας μας, θα επιβιώσουν οι οικογένειές μας» επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση κάλεσμα.

Σύμφωνα με τους αγρότες, το κόστος παραγωγής παραμένει δυσβάσταχτο και συνεχώς αυξάνει. Την ίδια ώρα το πετρέλαιο πληρώνεται 2,5 φορές ακριβότερο σε σχέση με τους αγρότες των χωρών της Ε.Ε. «Η προεκλογική υπόσχεση του πρωθυπουργού ότι η ΝΔ θα είχε έτοιμη πρόταση για μείωση της τιμής ώς τις εκλογές δεν υλοποιείται και έχουν ήδη περάσει δύο μήνες», επισημαίνουν οι δύο αγροτικοί σύλλογοι που εκφράζουν επίσης την αντίθεσή τους στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, υπογραμμίζοντας πως «η απελευθέρωση της ενέργειας ανοίγει τον δρόμο για νέα αυξημένα τιμολόγια του αγροτικού και οικιακού ρεύματος σε βάρος μας».

Διαφωνούν επίσης με το «πράσινο τέλος» στο νερό, ενώ επίσης ζητούν την παρέμβαση της κυβέρνησης με αφορμή τις αποφάσεις της Ε.Ε για το τσίπουρο.

Θέτουν εξάλλου ζήτημα για τον ΕΛΓΑ επαναφέροντας το πάγιο αίτημα να αποζημιώνονται όλες οι ζημιές και ζητούν την αλλαγή του κανονισμού, ενώ όσον αφορά στον κτηνοτροφικό τομέα, ζητούν να υπάρξει μέριμνα, διότι ο κλάδος βρίσκεται σε αδιέξοδο.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου