ΤΟΠΙΚΑ

Υποδείξεις από την Ενωση Συντακτών στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας

υποδείξεις-από-την-ενωση-συντακτών-στ-386691

Για απρόκλητη επίθεση κατά δημοσιογράφου καταγγέλλεται ο Κων. Αγοραστός

Για απρόκλητη επίθεση κατά της δημοσιογράφου της ΕΡΤ Βόλου Ελένης Μανώλη, μέλους της Ενωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, καταγγέλλεται ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κων. Αγοραστός από το ΔΣ της Ενωσης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ενωσης, κατά τη διάρκεια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξης του κ. Αγοραστού στο στούντιο της ΕΡΤ Λάρισας την περασμένη Δευτέρα από τις δημοσιογράφους του σταθμού και μέλη της ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε Κωνσταντίνας Θεοχαρούλη και Μίνας Μαυρογιάννη, η δημοσιογράφος Ελένη Μανώλη παρενέβη στην πανθεσσαλικής εμβέλειας εκπομπή, από το στούντιο της ΕΡΤ Βόλου, προκειμένου να υποβάλει ερώτηση για το αν και πότε θα τοποθετηθούν μετρητές αέριας ρύπανσης στον Βόλο και αν και πότε θα δημοσιοποιηθεί ο ρυπαντής, εφόσον αυτός εντοπιστεί.

«Αντί απάντησης- καταγγέλλει η Ενωση- ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας με μία πρωτοφανή για εκπρόσωπο θεσμού και φορέα εξουσίας στάση, επιτέθηκε στη συνάδελφο και στην ΕΡΤ, λέγοντας ευθέως ότι η κ. Ελένη Μανώλη υποκινείται από συμφέροντα (ποια αλήθεια, όταν είναι κοινή η ανησυχία όλων των Βολιωτών για τη δυσοσμία και την αποπνικτική ατμόσφαιρα;), ότι έχει υποβολείς ερωτήσεων (ποιοι αλήθεια και για ποιους λόγους, πέραν της προφανούς ανησυχίας των κατοίκων του Βόλου θα μπορούσαν να υποβάλλουν ερωτήσεις;), ότι η ΕΡΤ προσπάθησε στο παρελθόν να τον παγιδεύσει (πότε και με ποιο τρόπο αλήθεια;).

Επέμεινε δε στις απίστευτες απόψεις του, προσβλητικές για οποιοδήποτε δημοσιογράφο καθ’ όλη τη διάρκεια της ωριαίας συνέντευξής του, διακόπτοντας τη συνάδελφο που δεν βρισκόταν στο στούντιο της Λάρισας, χρησιμοποιώντας πρωτοφανείς εκφράσεις, παρ’ όλη την φιλότιμη προσπάθεια των δύο συντονιστών της εκπομπής να τον αποτρέψουν, στις συνεχείς παρεκτροπές του».

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε τονίζει ότι δεν είναι δυνατό να γίνουν ανεκτές επιθέσεις εναντίον δημοσιογράφων, που κάνουν τη δουλειά τους με επάρκεια και ευσυνειδησία, ελέγχουν την εξουσία και μεταφέρουν απόψεις, γνώμες, προβληματισμούς και ανησυχίες της κοινής γνώμης, όπως λέει.

Παράλληλα αναφέρει πως η δουλειά των δημοσιογράφων είναι να υποβάλλουν ερωτήσεις από τις οποίες να προκύπτουν ειδήσεις και να ελέγχουν την εξουσία, επ’ ωφελεία των πολλών.

«Όταν σύσσωμη η κοινωνία του Βόλου δυσανασχετεί από τη δυσοσμία, όταν ο ίδιος ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας ανακοινώνει ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη με μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για την αερορύπανση, όταν η ίδια η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας κ. Κολυνδρίνη έχει υποβάλει μηνύσεις και αναφορές για το θέμα, τότε ο Περιφερειάρχης οφείλει να υπερασπιστεί τους ανθρώπους της περιοχής που υπάρχει το οποιοδήποτε πρόβλημα. Είναι χρήσιμο σε κάποιες περιπτώσεις οι φορείς εξουσίας ψύχραιμα να ακούν και, κυρίως να λύνουν προβλήματα», προσθέτει η Ενωση.

Τέλος σημειώνει πως «για οποιονδήποτε θεωρεί ότι οι επαγγελματίες δημοσιογράφοι δεν ασκούν σωστά το λειτούργημα τους, υπάρχουν θεσμοθετημένα όργανα στις Ενώσεις Συντακτών που ελέγχουν την τήρηση της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και στα οποία μπορούν να προσφύγουν».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου