ΤΟΠΙΚΑ

Στοπ στις εργασίες επιδιόρθωσης φθορών στο Δικαστικό Μέγαρο

στοπ-στις-εργασίες-επιδιόρθωσης-φθορ-386848

Εβαλε η Εφορεία Νεοτέρων Μνημείων – Απαράδεκτη η διαμορφωμένη κατάσταση, λέει ο δικαστικός κόσμος

Σταμάτησαν αιφνίδια οι εργασίες για την επιδιόρθωση των φθορών στο Δικαστικό Μέγαρο Βόλου. Οι αποκαταστάσεις του εργολάβου, που ξεκίνησαν στις 7 Αυγούστου με τα συνεργεία να εργάζονται ακόμη και Σαββατοκύριακα προκειμένου να προλάβουν την έναρξη του νέου δικαστικού έτους στις 16 Σεπτεμβρίου, έμειναν στον αέρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απρόσκοπτη εξέλιξη του έργου διεκόπη προσωρινά μετά από παρέμβαση της Εφορείας Νεοτέρων Μνημείων και Τεχνικών Εργων Θεσσαλίας. Η Εφορεία Νεοτέρων Μνημείων φέρεται να ζητά επιπλέον πιστοποιητικά για το έργο, καθώς επίσης και μελέτες για κάποιες από τις εργασίες.

Ετσι τα συνεργεία σταμάτησαν να επισκέπτονται τα δικαστήρια Βόλου από την αρχή της εβδομάδας και το έργο έμεινε στη μέση, παρά το γεγονός ότι οι παρεμβάσεις είχαν ήδη προχωρήσει. Στα σημεία των εργασιών στον διάδρομο των δικαστηρίων που οδηγεί στην Εισαγγελία Βόλου τοποθετήθηκαν κορδέλες για την απαγόρευση προσέγγισης των πολιτών για λόγους επικινδυνότητας.

Κορδέλες έχουν τοποθετηθεί και στην είσοδο του ακροατηρίου του Ειρηνοδικείου και του Πταισματοδικείου Βόλου, οι οποίες απαγορεύουν την είσοδο στους πολίτες.

Ολα αυτά ενώ απομένουν λιγότερο από δύο εβδομάδες για την έναρξη του δικαστικού έτους και το χειρότερο ότι τα μέτρα που ελήφθησαν για την ασφάλεια των πολιτών στα σημεία των εργασιών κρίνονται ότι είναι εντελώς ακατάλληλα για τους πολίτες που επισκέπτονται τα δικαστήρια Βόλου, με αποτέλεσμα να υπάρχον ανησυχίες για ενδεχόμενο ατύχημα σε περίπτωση συνωστισμού στους χώρους των δικαστηρίων.

Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί χαρακτηρίζεται απαράδεκτη από τον δικαστικό κόσμο. Μάλιστα, πρόκειται για τη δεύτερη προσωρινή διακοπή των εργασιών, καθώς η Εφορεία Νεοτέρων Μνημείων είχε σταματήσει τις εργασίες και πριν από τον Δεκαπενταύγουστο αιτούμενη και πάλι χορήγηση πιστοποιητικών και εγγράφων.

Στα δικαστήρια Βόλου υπάρχει διάχυτος προβληματισμός αν οι εργασίες θα ολοκληρωθούν στο προβλεπόμενο διάστημα ώστε με την έναρξη του νέου δικαστικού έτους οι δίκες να διεξάγονται χωρίς προβλήματα.

Επισημαίνεται ότι η εκτέλεση των εργασιών είχε κριθεί επείγουσα από την Πολεοδομία του Δήμου Βόλου που σε αυτοψία της αρχές του 2018 κατέληγε στο συμπέρασμα ότι υπάρχει μεγάλη επικινδυνότητα στον φέροντα οργανισμό του κτιρίου. Για την επισκευή των ζημιών οι Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας είχαν προχωρήσει στη σύνταξη μελέτης ενώ το υπουργείο Δικαιοσύνης χρηματοδότησε την αποκατάσταση με ποσό των 25.000 ευρώ.

Η εν λόγω εργολαβία αφορά στην αποκατάσταση τριών υποστυλωμάτων του Δικαστικού Μεγάρου τα οποία έχουν υποστεί ρηγματώσεις, καθώς και σε εργασίες καθαίρεσης επιχρισμάτων, σκυροδεμάτων, πλακιδίων και επιδιόρθωσης των καθαιρέσεων τόσο στο ισόγειο του δικαστικού μεγάρου όσο και στον α’ όροφο.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου