ΤΟΠΙΚΑ

Το Πήλιο «ταξίδεψε» στην Κορέα

το-πήλιο-ταξίδεψε-στην-κορέα-387691

Τέσσερα εκατομμύρια θεατές παρακολούθησαν ταξιδιωτική εκπομπή για την Ελλάδα

Μάγεψαν τους Κορεάτες οι εικόνες της Μαγνησίας, της ευρύτερης Θεσσαλίας και της Κρήτης που προβλήθηκαν από το κρατικό κορεατικό κανάλι KBS2TV. Τα ντοκιμαντέρ μεταδόθηκαν στο πλαίσιο της εκπομπής «The Mountain» που επικεντρώνεται σε ορεινούς, κατά βάση, προορισμούς και υπολογίζεται ότι συγκέντρωσαν περί τα 4 εκατομμύρια θεατές, γεγονός που συνεπάγεται τεράστια προβολή για την περιοχή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη, εξαιρετικά δημοφιλής, ταξιδιωτική εκπομπή, προβάλλεται ανελλιπώς από το 2006 και αποτελεί ταξιδιωτικό σημείο αναφοράς, για τους Κορεάτες, που αγαπούν ιδιαίτερα την ορεινή πεζοπορία και τις εναλλακτικές εξορμήσεις γενικότερα.

Το κόστος των αεροπορικών εισιτηρίων μετάβασης στην Ελλάδα πληρώθηκε από το Κορεατικό κανάλι, ενώ ο ΕΟΤ κάλυψε την δαπάνη του αεροπορικού εισιτηρίου Θεσσαλονίκης – Κρήτης και οι Περιφέρειες Θεσσαλίας και Κρήτης τη φιλοξενία και τους οδηγούς πεζοπορίας.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας, σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ελλάδας στη Σεούλ και την Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας φιλοξένησε για τρεις μέρες, τον περασμένο Μάιο, το τηλεοπτικό συνεργείο του κορεατικού καναλιού KBS, το οποίο πραγματοποίησε γυρίσματα περιηγητικού ντοκιμαντέρ σε Πήλιο και Ολυμπο.

Το κορεατικό τηλεοπτικό συνεργείο κινήθηκε αρχικά στο παραλιακό μέτωπο του Βόλου και κατέγραψε εικόνες από την Αργώ, τα Παλιά, την πλατεία Ρήγα Φεραίου, για να ακολουθήσει εξόρμηση, περιπατητική και γαστρονομική, σε Μακρινίτσα, Πορταριά και Τσαγκαράδα.

Στη διάρκεια της τριήμερης παραμονής τους στη Μαγνησία, οι Κορεάτες οπερατέρ – εξερευνητές, ακολούθησαν δύο διαφορετικές πεζοπορικές διαδρομές, σε δύο περιοχές φυσικού κάλλους. Συγκεκριμένα κινήθηκαν στο λιθόστρωτο μονοπάτι – καλντερίμι που συνδέει την Τσαγκαράδα με την παραθαλάσσια Νταμούχαρη, η οποία συνδέθηκε με τα γυρίσματα της ταινίας «Μάμα Μία».

Κατόπιν κινήθηκαν προς τις Μηλιές, την εκκλησία των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, τον Σιδηροδρομικό Σταθμό, έκαναν μια μικρή πεζοπορία μέχρι τη σιδερένια γέφυρα Ντε Κίρικο και επέστρεψαν στην Τσαγκαράδα, ακολουθώντας την περιπατητική διαδρομή Μηλιές – Καλά Νερά. Οι εικόνες που κατέγραψαν από το Πήλιο, πριν συνεχίσουν το ταξίδι τους στον Ολυμπο, πλαισιώθηκαν από τοπικές παραδοσιακές γεύσεις, που άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις στους Κορεάτες.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου